Javier Zaragoza, un dels quatre fiscals que va exercir d’acusació en el judici contra el procés, ha avançat que la sentència es faria pública dins de les dues primeres setmanes del mes vinent. ‘La sentència, segons les meves informacions, crec que sortirà publicada durant els primers deu dies [d’octubre], potser molt a prop de la festivitat del Pilar’, ha dit en una conferència a Buenos Aires, recollida per la Cadena Ser.

Aquest anunci coincideix amb el que va fer ahir el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que de la Moncloa estant i com a president espanyol, va vulnerar la separació de poders i va dir que la sentència es faria pública el mes d’octubre.

Zaragoza també ataca amb contundència el tribunal de Slesvig-Holstein per no haver lliurat Carles Puigdemont a les autoritats espanyoles: ‘Va cometre un error imperdonable. Va incomplir clarament les normes europees reguladores de l’ordre de detenció i lliurament. L’havia d’haver lliurat perquè el jutgessin, atès que hi havia doble incriminació, i també perquè aquest tribunal va entrar en apartats que són competència exclusiva del Suprem [espanyol], que és l’encarregat de jutjar els fets.’

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.