El congressista republicà dels Estats Units Mario Diaz-Balart ha traslladat al conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Ernest Maragall, el seu ‘interès i preocupació’ per la situació a Catalunya. Diaz Balart és membre del subcomitè d’Afers Europeus al Congrés nord-americà i s’ha reunit amb Maragall a Washington unes hores abans de l’acte de reobertura de la delegació del govern a Washington. Maragall ha dit que l’acció exterior del govern no es reduirà ‘a una sola dimensió’ i no s’imposarà ‘cap mena de silenci’. ‘Hem d’estar en sintonia absoluta amb el que el país expressa i les institucions ens encarreguen’, ha dit.

Maragall ha encapçalat la reobertura en un acte on també ha participat la nova delegada als EUA, Victòria Alsina, escollida a través d’un procés de concurs públic.

La reobertura de la delegació als EUA segueix les que ja s’han reobert a Alemanya, al Regne Unit i Irlanda i a Itàlia. Totes s’emmarquen en la primera fase del pla de desplegament de les delegacions del Departament d’Acció Exterior, després del tancament que en va fer el govern espanyol amb l’aplicació de l’article 155.

Missatge de Vicent Partal

És molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a arribar a un punt de tranquil·litat empresarial que ens permeta de sentir-nos definitivament forts i que allunye qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot. Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina o telefonant al 934 426 439.

Vicent Partal
Director de VilaWeb