El congressista republicà dels Estats Units Mario Diaz-Balart ha traslladat al conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Ernest Maragall, el seu ‘interès i preocupació’ per la situació a Catalunya. Diaz Balart és membre del subcomitè d’Afers Europeus al Congrés nord-americà i s’ha reunit amb Maragall a Washington unes hores abans de l’acte de reobertura de la delegació del govern a Washington. Maragall ha dit que l’acció exterior del govern no es reduirà ‘a una sola dimensió’ i no s’imposarà ‘cap mena de silenci’. ‘Hem d’estar en sintonia absoluta amb el que el país expressa i les institucions ens encarreguen’, ha dit.

Maragall ha encapçalat la reobertura en un acte on també ha participat la nova delegada als EUA, Victòria Alsina, escollida a través d’un procés de concurs públic.

La reobertura de la delegació als EUA segueix les que ja s’han reobert a Alemanya, al Regne Unit i Irlanda i a Itàlia. Totes s’emmarquen en la primera fase del pla de desplegament de les delegacions del Departament d’Acció Exterior, després del tancament que en va fer el govern espanyol amb l’aplicació de l’article 155.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb