El congrés espanyol ha reprovat aquest dimarts el ministre d’Exteriors espanyol, Alfonso Dastis, per ‘mentir pública i deliberadament sobre el no ensenyament del castellà a l’escola pública catalana’. La iniciativa d’ERC ha rebut el suport del PSOE, Units Podem, el PDECat, el PNB i Bildu. Només el PP i Cs hi han votat en contra.

La proposta feia referència a les declaracions de Dastis a la televisió francesa CNews, on va assegurar que a les escoles catalanes no s’ensenya castellà. Els mateixos grups han aprovat també un altre punt de la proposta dels republicans perquè el congrés espanyol manifestés el seu suport al model d’escola catalana i a la immersió lingüística, que ‘tants bons resultats ha donat per a la cohesió social a Catalunya’.

En canvi, el PSOE ha evitat que s’aprovés l’últim punt, que instava el president espanyol a destituir immediatament Dastis ‘per negligència deliberada en la projecció exterior de l’estat espanyol’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]