Aquesta edició del saló vol incidir en un enfocament social sense oblidar el debat professional i la inversió

BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

La 20 edició del saló immobiliari Barcelona Meeting Point (BMP) reunirà a partir d’aquest dimecres 312 expositors de 15 països en 22.000 metres quadrats, un 15% més que en l’edició de l’any passat, al palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, segons les dades del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), impulsor de l’esdeveniment.

La cita d’aquest any incidirà a l’enfocament social, sense oblidar l’apartat de debat professional i d’inversió, amb dues novetats principals: una àrea de reformes –amb empreses especialitzades en la rehabilitació–, i xerrades immobiliàries gratuïtes per al públic general en les quals difondre els aspectes clau que s’ha de tenir en compte tant per comprar com per vendre.

També hi haurà una sessió sobre construcció accessible, per conscienciar el sector de la conveniència de tenir en compte les necessitats de les persones amb alguna discapacitat.

Per primera vegada en anys, l’organització del saló creu que es tornaran a superar els 10.000 visitants professionals, i també preveu més públic general que el 2015 per l’augment d’expositors i les noves propostes del saló, atraient “30.000 o 40.000” persones.

El CZFB confia que la recuperació immobiliària a Espanya es plasmi en major negoci durant el BMP, tant per l’interès dels ciutadans com pel dels inversors.

RELLEVÀNCIA INTERNACIONAL

El BMP tornarà a reunir per tercer any a més de 40 grans fons d’inversió nacionals i internacionals al Barcelona Funds Meeting, i també hi haurà desenes d’API estrangers al saló, mentre que el simposi professional d’aquest any tindrà 92 ponents, un terç estrangers.

El simposi tractarà temes com els efectes del Brexit sobre el immobiliari espanyol –que s’auguren bons per la captació d’empreses i inversions–; la nova situació de la banca i el immobiliari; la transformació urbanística per grans projectes esportius, com el O2 de Berlín i l’Espai Barça a la capital catalana; noves polítiques d’habitatge; habitatge assequible; inversió estrangera; inversió hotelera i noves tecnologies.

Per al públic professional, també es presentarà l’estudi ‘Perspectives del mercat de l’habitatge 2016-2018’, elaborat per Anticipa i dirigit pel catedràtic d’Economia Aplicada de la UAB Josep Oliver.

Les xerrades immobiliàries divulgatives per al públic general tindran lloc dissabte al matí i es divideixen en quatre eixos: idees bàsiques que conèixer a l’hora de vendre o comprar un habitatge; el que cal saber sobre les hipoteques per evitar sorpreses i problemes; pautes sobre eficiència energètica i per reformar un habitatge usat, i anàlisis del mercat residencial a Barcelona i a l’àrea metropolitana.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]