
Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
L’artista Roc Blackblock ha denunciat que havien malmès el mural que denunciava l’empresonament de Pablo Hasel i alhora il·lustrava els vincles entre l’Espanya franquista i l’actual monarquia. “Primer un episodi de censura, després un esbós de sabotatge premonitori”, ha piulat. Anteriorment, la Guàrdia Urbana de Barcelona va ordenar d’esborrar una primera versió del mural, fet que va obligar l’ajuntament a contactar l’artista perquè en pintés un de nou.
S'ha acabat d completar l'obra/"performace" sobre la realitat política i ara també social del país. Primer un episodi d censura, després un esbós de sabotatge premonitori d la gran cloenda d'avui. Com diu la dita: Quan els gossos borden alguna cosa senten. #spainisafasciststate https://t.co/BaNPB3Qsk7
— roc blackblock (@rocblackblock) February 25, 2021
En una fotografia publicada a Twitter, es veu com han guixat amb pintura blanca, vermella i verda les cares de Felipe VI, Juan Carlos I i el dictador Francisco Franco. Sobre el rostre d’aquest darrer, a més a més, hi han escrit la paraula “visca”, en espanyol. Al mural encara es pot llegir “Espanya és un estat feixista” i “aquí se censura, reprimeix i tortura com en una dictadura”.
Roc Blackblock: “No faria mai un mural per al BBVA, tinc molta sort de poder-ho dir”
“L’art és una trinxera”
En un altre piulet, Roc Blackblock ha assegurat que la censura i els actes vandàlics acaben formant part de l’obra. “Passa de ser un mural a ser una acció artístico-política col·lectiva”, ha escrit. Així mateix, ha dit que del mural n’havia desaparegut la forma original, però perviu en imatges i la xarxa “el converteix en símbol de lluita”.
Totalment d’acord. Aquests esdeveniments acaben formant part de l’obra, passa de ser un mural a ser una acció artística-política col·lectiva.
Desapareix al carrer, però perllonguen la vida a les xarxes i ho converteixen en símbol de lluita.
L’art és una trinxera!— roc blackblock (@rocblackblock) February 25, 2021
[RECULL FOTOGRÀFIC] Pintura contra la censura: desenes de murals substitueixen el mural esborrat
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits