CSIF denuncia que les urgències de Vall d’Hebron i Bellvitge estan col·lapsades per les baixes del personal per la covid

  • La Central Sindical Independent i de Funcionaris diu que a l’agost hi haurà 568 llits menys que ara entre els dos hospitals

VilaWeb
ACN
29.06.2022 - 16:27
Actualització: 29.06.2022 - 22:38

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que el servei d’urgències de l’Hospital de la Vall d’Hebron i de l’Hospital Universitari de Bellvitge estan totalment col·lapsats.

Segons el sindicat, els dos hospitals tenen 295 treballadors de baixa per covid (148 a Vall d’Hebron i 147 a Bellvitge) i més de mil professionals de baixa per diferents circumstàncies. Tot plegat, diuen, farà que a l’agost tinguin 568 llits menys dels que hi ha ara. “Això, si la corba de contagis continua creixent, farà que els pacients hagin de ser atesos als passadissos de l’hospital”, denuncia CSIF en un comunicat. Per això, demanen una planificació eficaç i que es facin servir tots els recursos per resoldre la situació.

Des dels serveis de premsa de l’Hospital de Bellvitge es matisa que hi ha ara com ara 99 persones de baixa a tot hospital i que urgències funciona en normalitat per l’època de l’any.

Les projeccions preveuen el pic de la setena onada entre la segona setmana de juliol i la tercera 

Des de CSIF denuncien públicament que la falta de previsió en la contractació d’estiu és el motiu principal que provoca el col·lapse de les urgències hospitalàries a Catalunya aquests dies. “Els pacients no poden ser traslladats a unitats d’hospitalització i molts d’ells són donats d’alta de manera precipitada”, afirma el sindicat.

A més, diuen que a la situació actual de rebrot pandèmic s’hi afegeix “la precarietat laboral que viuen els professionals sanitaris” de l’Institut Català de la Salut (ICS) i el cansament psicològic dels professionals. “Tot això està creant una situació límit a l’Atenció Primària i als hospitals de tot Catalunya. Ens espera un estiu difícil”, ha avisat CSIF.

El sindicat ha afirmat que “el que falla és la gestió, en l’àmbit intern, de l’ICS”, ja que sí que es disposa de recursos tècnics i humans per atendre totes les urgències. En aquest sentit, ha apuntat que actualment el nombre de professionals interins i eventuals a l’ICS és d’un 70%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any