La Crida Nacional per la República ha presentat un manifest on demanen la confecció d’una ‘candidatura d’unitat nacional’ a les eleccions espanyoles del 28 d’abril. El manifest insta partits i ciutadans a subscriure un manifest que aposta per l’organització d’una llista que representi al congrés i al senat espanyols ‘l’interès nacional’ de Catalunya de celebrar un referèndum pactat amb l’estat espanyol, reconegut per la comunitat internacional, i que incorpori ‘l’esperit de l’1-O’. El secretari general de la Crida, Toni Morral, atendrà els mitjans avui a les 18.30 al local de l’associació, abans d’una reunió extraordinària del govern de la direcció.

El manifest apel·la a la societat catalana perquè doni un suport ‘explícit, massiu i il·lusionat’ a aquesta ‘unitat d’acció d’interès nacional’ davant l’estat espanyol, i que subscrigui el text a favor d’una candidatura ‘de país’. La Crida troba de ‘vital importància’ que els catalans i catalanes puguin votar una llista electoral que reflecteixi ‘la diversitat i pluralitat’ de la societat, i on puguin convergir a defensar, a les corts espanyoles, amb ‘il·lusió, determinació i valentia’ el dret de decidir.

L’associació, que té Carles Puigdemont com a president fundador, considera que en el proper cicle electoral d’eleccions al congrés i senat espanyols, municipals i europees, es ‘posarà a prova la maduresa i la força del moviment sobiranista’ per a plantejar amb ‘èxit’ l’objectiu d’aconseguir el reconeixement internacional al referèndum.

 

Llegiu ací el manifest de la Crida:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb