La consellera de Salut de les Illes anuncia que eliminarà el català com a requisit per a treballar a la sanitat pública

  • "Som conscients que no hi ha un problema pel que fa a la relació metge-pacient i es potenciarà l'ús del català a les consultes", ha dit la nova consellera

VilaWeb
La consellera de Salut, Manuela García, amb la seva predecessora, Patricia Gómez (fotografia: CAIB).
Redacció
11.07.2023 - 17:56
Actualització: 11.07.2023 - 18:19

La nova consellera de Salut del govern de les Illes, Manuela García, ha anunciat avui que el català deixarà de ser un requisit com a mesura per a aconseguir l’atracció i la fidelització de personal sanitari, i que passarà a ser un mèrit. Ho ha explicat en declaracions a la premsa després de rebre la cartera de mans de la predecessora al càrrec, Patricia Gómez.

“Som conscients que no hi ha un problema pel que fa a la relació metge-pacient i es potenciarà l’ús del català a les consultes”, ha considerat García. La nova responsable de Salut ha apuntat que el “repte més important” avui dia és l’atracció i fidelització de personal sanitari, mèdic principalment, i en zones de difícil cobertura com Eivissa o algunes zones de Mallorca.

Traspàs a la Conselleria d’Educació

El nou conseller del PP Antoni Vera ha recollit la cartera d’Educació del seu predecessor, Martí March, que li ha deixat damunt de la taula del despatx una fotografia de la manifestació multitudinària contra el Tractament Integrat de les Llengües (TIL). Durant el mandat de Bauzá, Vera era el president de l’Institut d’Estudis Baleàrics.

El PP govern a les Illes amb el suport extern de l’extrema dreta de Vox. Totes dues formacions van arribar a un acord a final de juny que convertia el català en una llengua residual. Segons el document, el català tindrà un retrocés en matèria educativa, ja que els pares podran triar la primera llengua d’escolarització, el català no serà un requisit per a treballar en la funció pública –ni tan sols en la sanitat– i eliminaran l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any