El congrés espanyol rebutja d’investigar l’espionatge amb Pegasus a polítics independentistes

  • Hi ha almenys quatre afectats que han estat o són diputats, com ara Laura Borràs, Ferran Bel, Albert Botran i Jon Iñarritu

VilaWeb
ACN
22.04.2022 - 09:46
Actualització: 22.04.2022 - 10:13

El congrés espanyol no té previst, ara per ara, d’investigar l’espionatge amb el programari israelià Pegasus tot i que afecta el mòbil corporatiu d’alguns diputats. Segons RAC 1, que cita fonts de la cambra baixa, la presidència del congrés espanyol no té intenció de moure fitxa de manera immediata malgrat les peticions públiques d’afectats, entre els quals hi ha almenys quatre diputats i ex-diputats.

Són l’ex-diputada de Junts Laura Borràs, l’actual portaveu del partit, Míriam Nogueras, el portaveu del PDECat, Ferran Bel, i el diputat de la CUP Albert Botran. També afecta Jon Iñarritu, d’EH Bildu, quan era senador. Part dels mòbils punxats formen part de l’equip que es dóna als diputats del congrés quan arrenca la legislatura.

Tots els partits independentistes han fet peticions públiques perquè s’investigui. De fet, el vice-president del govern català, Jordi Puigneró, ha reclamat a la presidenta del congrés espanyol, Meritxell Batet, que revisi els mòbils de diputats tal com ha ofert el Parlament Europeu.

L’Eurocambra, en què també hi ha polítics independentistes afectats, s’ha ofert a analitzar els dispositius dels eurodiputats en presència del propietari del mòbil per saber si són víctimes d’espionatge.

El congrés espanyol va ser ahir l’escenari de la denúncia pública de l’independentisme de l’espionatge destapat dilluns per The New Yorker amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, que es va de reunir amb els afectats.

Però l’activitat al congrés espanyol encara no ha recuperat la normalitat després de Setmana Santa, atès que aquesta setmana no hi ha hagut ple i la seva presidenta, Meritxell Batet, ha estat de viatge oficial a Polònia i a les Canàries bona part de la setmana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any