L’Ajuntament de Barcelona ha signat un conveni amb l’Agència Tributària de Catalunya pel qual cedeix a la Generalitat la recaptació executiva dels imposts, és a dir, la persecució fiscal dels imposts impagats. Aquest servei, fins ara l’exercia l’agència tributària espanyola. Aquest conveni té una gran significació, perquè és un salt endavant per a l’Agència Tributària de Catalunya, que incorpora el client de més envergadura, l’Ajuntament de Barcelona.

Amb la signatura del segon conveni, que renoven, tots dos organismes intensifiquen la col·laboració en matèria d’intercanvi d’informació tributària i prestació de serveis tributaris, dins la xarxa Tributs de Catalunya. L’objectiu és cooperar en la lluita contra el frau fiscal i millorar el servei de finestreta única tributària per mitjà del qual, ja des del 2015, els barcelonins poden dur a terme gestions tributàries com ara sol·licitar informació o presentar l’autoliquidació i declaracions dels seus imposts –tant pel que fa als tributs locals com als que gestiona l’ATC– en qualsevol de les oficines de l’ajuntament o de l’agència. La novetat d’enguany és que s’afegeix al servei de finestreta única l’oficina territorial de l’ATC al Barcelonès Nord, inaugurada fa poc.

L’Agència Tributària de Catalunya amplia l’abast de la gestió recaptatòria, amb la signatura de convenis com aquest, que fa temps que va acordant amb diputacions i ajuntaments.

Ara fa un any, l’ATC va començar a fer la recaptació executiva dels imposts de la Generalitat, com el de successions i el de patrimoni. Amb això l’administració catalana es va estalviar els deu milions anuals que pagava a la hisenda espanyola per aquesta feina.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb