Campanya institucional per la conciliació: “les versprades són molt llargues sense mare i pare”

  • "Estimada cap de pare, el meu nom és Lucía, tinc 10 anys i sóc filla de José i Mari Carmen". Així comença el vídeo de la campanya en pro de la conciliació que ha llançat l'Ajuntament d'Elx i en què una xiqueta fa vore als caps dels seus pares com reduir a mitja hora el temps per a dinar que dóna als seus treballadors pot suposar "mitja vida" per a tots ells. "Les vesprades a casa es fan massa llargues sense la mare i sense el pare", diu la nena.

VilaWeb
Redacció
13.07.2016 - 18:46
Actualització: 14.07.2016 - 02:24

MADRID, 13 (EUROPA PRESS)

“Estimada cap de pare, el meu nom és Lucía, tinc 10 anys i sóc filla de José i Mari Carmen”. Així comença el vídeo de la campanya en pro de la conciliació que ha llançat l’Ajuntament d’Elx i en què una xiqueta fa vore als caps dels seus pares com reduir a mitja hora el temps per a dinar que dóna als seus treballadors pot suposar “mitja vida” per a tots ells. “Les vesprades a casa es fan massa llargues sense la mare i sense el pare”, diu la nena.

La campanya està dirigida inicialment a sensibilitzar al teixit empresarial del municipi alacantí, tot i que el missatge s’estén a tota la seua població i la de la resta de la societat espanyola doncs es tracta d’evidenciar que les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar són una de les “eines indispensables per a aconseguir una responsabilitat compartida i igualitària en totes les esferes”, conforme expliquen els seus promotors.

En el vídeo es pot vore una vesprada quotidiana de la xiqueta, sola amb el seu gos, afrontant sense ajuda els deures –les divisions amb decimals són difícils, diu en un moment de la locució– i intentant mantindre la disciplina malgrat distraccions com el seu videoconsola o el seu propi gos.

“Els meus pares sempre diuen que aprofite bé el temps, que berene i faça els deures perquè quan arriben puguem baixar-nos a jugar al parc (…) Per això he pensat que si tots els treballadors i treballadores dinaren en menys temps a l’oficina, acabarien abans els seus deures i podrien arribar abans a casa. Així podríem estar més temps junts”, diu la xiqueta, mentre prepara un sandvitx per a la cap del seu pare a fi de demostrar-li que és possible fer-ho.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any