El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha dit avui que el top manta provoca inseguretat perquè els vianants ‘es distreuen’ mirant la manta i això facilita els furts. En una entrevista a SER Catalunya, ha afegit que els manters, segons unes enquestes, ‘generen una percepció d’inseguretat’.

Buch també ha parlat de l’augment de delictes a Barcelona. Ha negat que hi hagi una crisi de seguretat, tal com va admetre el tinent de batllia de Barcelona Albert Batlle, i ha dit que s’està treballant per a solucionar-ho. També ha anunciat que ha convocat el 5 de setembre la primera reunió per a elaborar el Pla Estratègic Barcelona Segura. En aquest sentit, s’ha mostrat partidari de l’enduriment del codi penal espanyol perquè lladres reincidents ingressin a la presó.

Els Mossos diuen que el nombre de delictes enguany
a Barcelona no és ‘ni alarmant ni excepcional’

En el pla polític i de reordenació de l’espai de JxCat, el PDECat i la Crida, ha assegurat que s’ha de treballar per a la unitat dins de JxCat amb la confluència de tots els agents, com el PDECat i la Crida. ‘Tota la confluència ha d’anar unida; no pot ser que diguem que ha d’haver unió i que a casa nostra no n’hi hagi’, ha comentat. Buch ha explicat que estan en el moment de veure com teixeixen l’evolució del que va ser CDC, també amb l’entrada de persones independents ja vinculades en aquesta esfera. I sobre la unitat estratègica de l’independentisme, ha dit: ‘Tots els que creguin que els catalans decideixin si volen ser o no independents han d’estar treballant plegats’.

Wagensberg el critica per ‘populista’

El diputat d’ERC al parlament Rubén Wagensberg ha criticat que Buch fa una ‘estratègia política populista’ per haver relacionat els manters amb la seguretat i ha demanat més responsabilitat i sensibilitat amb un col·lectiu que és vulnerable. ‘Només respon a la voluntat de criminalitzar-lo i estigmatitzar-lo’, ha lamentat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.