L’AVL, Joan Francesc Mira, Normalització Lingüística de Vila-real i Socarrats, premis d’Escola Valenciana

  • Les distincions s'entregaran el 13 de novembre a Vila-real en la Nit d'Escola Valenciana

VilaWeb
Europa Press
20.10.2021 - 16:59

Escola Valenciana ha concedit els seus premis anuals a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Joan Francesc Mira, el departament de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Vila-real i l’Associació Cultural Socarrats.

Les distincions s’entregaran el 13 de novembre a Vila-real en la Nit d’Escola Valenciana, un acte que reunirà activistes i persones vinculades a l’entitat, representants institucionals i personalitats per a reconèixer la tasca de normalització del català. Aquest esdeveniment, organitzat per Escola Valenciana, Col·lectius per la Llengua de Castelló i la Coordinadora per l’ensenyament del valencià de la Plana Baixa és on es donarà a conèixer la imatge de les Trobades d’Escoles en Valencià de 2022.

L’acte serà conduït per la periodista i poeta local Susanna Lliberós i dirigit per la dramaturga Núria Vizcarro. Després de l’entrega de guardons, la companyia Escandall Teatral representarà a la plaça Major de Vila-real l’obra ‘Amagatalls secrets’.

El guardó Honorífic s’entrega a l’AVL, l’autoritat lingüística competent per a elaborar la normativa del valencià i eixamplar i millorar el seu ús. El guardó ‘Josep Vicent Garcia’ a la Trajectòria Individual és per a l’escriptor, antropòleg, sociòleg i professor universitari Joan Francesc Mira (València, 1939), un dels referents de literatura valenciana contemporània.

El guardó a l’Ús Social del Valencià és per al Departament de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Vila-real, que ha treballat “de forma destacada i pionera en la promoció del valencià des de fa més de vint-i-cinc anys i que impulsa campanyes com ‘El nom és Vila-real’ i el Voluntariat pel Valencià a aquest municipi”.

Finalment, el premi extraordinari s’atorga a l’Associació Cultural de Vila-real Socarrats, entitat nascuda per a “difondre la memòria de les i els vila-realencs que van morir el 12 de gener de 1706 per l’ocupació de les tropes de Felipe V i que realitza activitats d’apropament al patrimoni cultural, artístic, social del País Valencià i la seua cultura i llengua”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any