La presidenta del parlament, Carme Forcadell, defensa en un article al diari alemany de referència Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) que ‘Europa no pot mirar més cap a una altra banda’ davant la ‘vulneració flagrant de drets fonamentals’ que s’està produint a Catalunya.

Forcadell també fa referència a l’empresonament del president de l’ANC, Jordi Sánchez, i del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, per organitzar les protestes del 20 i 21 de setembre. La presidenta del parlament denuncia que són presos polítics en plena Unió Europea i denuncia que els demòcrates són empresonats per les seves idees. En aquest context, considera que les institucions europees no poden continuar defensant que és un afer intern.

La presidenta del parlament veu en la repressió policial contra els ciutadans de l’1-O com ‘el punt més alt fins ara d’una espiral de repressió per part de l’estat espanyol’. Pel que fa a l’actitud del govern espanyol davant del conflicte polític, critica que el president espanyol, Mariano Rajoy, declini el diàleg i no cerqui una solució política.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]