Alsina defensa d’incorporar Sarajevo a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern

  • La capital bosniana seria la seu d'algunes proves, cosa que evitaria construir infraestructures que no es podrien aprofitar en el futur

VilaWeb
ACN
03.06.2022 - 15:20
Actualització: 04.06.2022 - 22:15

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, aposta per incorporar Sarajevo al projecte de candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 amb la finalitat que s’hi celebrin determinades proves per tal d’evitar construir infraestructures que no es podrien aprofitar en el futur.

Així ho ha explicat Alsina en una visita a la capital de Bòsnia i Hercegovina per a tornar a estrènyer els vincles amb la ciutat. “El Govern dona suport a incorporar Sarajevo a aquesta candidatura, tot i que la decisió final no és nostra“, ha explicat la consellera després que el primer ministre del cantó de Sarajevo, Edin Forto, li hagi expressat la voluntat d’unir-s’hi. Forto i Alsina han signat un pla de col·laboració per als pròxims dos anys en àmbits com la recerca, l’educació o la cultura, més enllà de l’esport. “Volem rellançar aquesta aliança mirant cap al futur, i aquest pla de treball és la primera pedra per fer-ho possible”, ha explicat la consellera.

Alsina en aquest sentit, ha reivindicat la relació olímpica històrica entre Catalunya i Sarajevo que s’encetà l’any 1992 i prosseguí amb la col·laboració catalana en la reconstrucció de l’estadi olímpic de la ciutat. “Ens sembla un precedent immillorable per continuar construint un futur olímpic de forma conjunta, fent que una part de les proves dels Jocs Olímpics d’hivern de l’any 2030 tinguin lloc a Sarajevo”, ha afegit Alsina.

A banda de Sarajevo, Alsina també ha visitat Dubrovnik (Croàcia), on se n’ha reunit amb el president de la regió per a abordar la creació de la macrorregió Mediterrània, el turisme sostenible, el canvi climàtic, la gestió portuària i els fons europeus. Per a la consellera, impulsar d’aquesta cinquena macrorregió europea, centrada en els països de la conca mediterrània, és una tasca cabdal, atès que permetria articular fons estructurals i cohesionar de manera més efectiva les xarxes de suport institucional que ja existeixen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any