Tres dies després del ‘shutdown’ –el tancament del govern federal dels Estats Units per falta de fons– els republicans i els demòcrates han arribat a un acord per a reobrir l’administració. El líder de la minoria demòcrata al senat, Chuck Schumer, ha assegurat que els seus senadors votaran a favor de dotar de fons al govern federal fins el 8 de febrer.

‘En unes hores, el govern federal tornarà a obrir. Però el lideratge republicà té disset dies per a trobar una solució per als somiadors’, ha dit Schumer al ple del senat abans de la votació.

Un any després de l’arribada de Donald Trump a la Casa Blanca, els demòcrates i els republicans no van poder arribar a un acord divendres a la nit en matèria pressupostària al congrés. L’últim tancament l’octubre de 2013 va durar més de dues setmanes i més de 800.000 treballadors federals van ser suspesos.

Vegeu també:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]