Guia informativa de la mobilització de l’Onze de Setembre del 2016: ‘A punt’

  • Us oferim la informació actualitzada sobre la mobilització de la diada d'enguany a Barcelona, Berga, Lleida, Salt i Tarragona, organitzada per l'ANC i Òmnium

VilaWeb
Redacció
11.09.2016 - 10:00
Actualització: 11.09.2016 - 18:56

ACTUALITZACIÓ: 

VÍDEO impressionant del batec conjunt a Barcelona, Berga, Lleida, Salt i Tarragona

FOTOS i VÍDEOS:

De la manifestació de Barcelona

De la manifestació de Berga

De la manifestació de Lleida

De la manifestació de Tarragona

De la manifestació de Salt

 

——————————————————————————————————–

L’Onze de Setembre es preveu que Catalunya viurà una nova diada històrica en defensa de la independència. L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium han organitzat una mobilització descentralitzada en cinc ciutats del Principat de Catalunya. Després de la Via Catalana del 2013, la V del 2014 i la Via Lliure del 2015, enguany s’han proposat d’omplir cinc vies a les ciutats de Salt, Lleida, Tarragona, Berga i Barcelona. Les entitats sobiranistes fan una crida a la població perquè demostri la força de l’independentisme en l’últim tram del procés cap a la independència. El lema d’enguany és ‘A punt‘ i es juga amb la idea que som un equip, ‘un 11 guanyador’.

Heus ací el darrer vídeo que anima a participar en la mobilització:

Per saber-ne tots els detalls, us oferim aquesta guia:

—Les inscripcions es van obrir el 26 de juliol i ja hi ha més de 342.000 inscrits, segons les dades facilitades fins ara per l’ANC. La mobilització es divideix en quaranta-quatre trams repartits en cinc ciutats: Barcelona, Berga, Lleida, Salt i Tarragona. Hom s’hi pot inscriure en grup, amb un màxim de cinc persones. Els menors de setze anys no s’hi poden apuntar però hi pot assistir tothom, tingui l’edat que tingui. En aquest mapa els podeu consultar i saber quin volum d’inscripcions té cada tram:

A Berga, es farà al passeig de la Pau; a Tarragona, a la Rambla Nova; a Lleida, a la llera del Segre; a Salt, al passeig dels Països Catalans; i a Barcelona, al passeig de Lluís Companys i al passeig de Sant Joan fins a la Diagonal. Diumenge a les 17.14 les campanes de la Seu Vella de Lleida sonaran per assenyalar el començament de l’acte i els escenaris de cada ciutat, que seran connectats, es donaran pas l’un a l’altre.

Ací us oferim una guia per accedir a cada una de les ciutats, ja sigui amb transport públic o privat: Com arribar a les mobilitzacions de la Diada

A Barcelona
La mobilització es concentrarà entre el passeig de Sant Joan i el passeig de Lluís Companys (del tram número 37 fins el 44).

abcn

Hi ha 6 trams que corresponen a 7 comarques diferents: Barcelonès, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Maresme, Garraf, Alt Penedès i un tram especial per als altres territoris dels Països Catalans.

Hi participaran trenta-una colles castelleres: Castellers d’Esparreguera (tram 39), Castellers del Prat de Llobregat (tram 39), Matossers de Molins de Rei (tram 39), Castellers de Cornellà (tram 39), Castellers de Sant Vicenç dels Horts (tram 39), Castellers de Viladecans (tram 39), Castellers de Castelldefels (tram 39), Colla Jove de Castellers de Sitges (tram 42), Colla Jove Xiquets de Vilafranca (tram 43), Xicots de Vilafranca (tram 43), Capgrossos de Mataró (tram 40), Castellers de Montcada i Reixac (tram 38), Castellers de Cerdanyola (tram 38), Castellers de Sant Cugat (tram 38), Castellers de Castellar del Vallès (tram 38), Castellers de Sabadell (tram 38), Castellers de Terrassa (tram 38), Minyons de Terrassa (tram 38), Castellers de Vilafranca (tram 43), Castellers de Mollet (tram 41), Castellers de Caldes de Montbui (tram 41), Xics de Granollers (tram 41), Castellers de Badalona (tram 40), Castellers de Sants (tram 42), Castellers de Barcelona (tram 37), Colla Castellera Jove de Barcelona (tram 44), Castellers de la Vila de Gràcia (tram 37), Castellers del Poble Sec (tram 43), Colla Jove de l’Hospitalet (tram 44) i Castellers de la Sagrada Família (tram 44).

A Lleida
La mobilització es concentrarà a la llera del riu Segre, entre el Pont Vell i la passarel·la del Liceu Escolar (del tram número 1 fins el 10).

alleida

Hi haurà 10 trams que corresponen a 10 comarques diferents: el Segrià, la Noguera, el Pla d’Urgell, l’Urgell, la Segarra, les Garrigues, el Pallars Jussà, la Vall d’Aran, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribargorça.

Hi participaran dues colles castelleres: Castellers de Lleida (tram 1) i Margeners de Guissona (tram 5)

A Berga
La mobilització es concentrarà des del passeig de la Pau fins a la carretera de Sant Fruitós (del tram número 11 fins el 20).

aberga

Hi haurà 10 trams que corresponen a 10 comarques: el Berguedà, el Bages, Osona, l’Anoia, el Ripollès, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès, el Moianès i el Lluçanès.

6 colles castelleres: Tirallongues de Manresa (tram 12), Castellers de Santpedor (tram 12), Colla Castelleres de la Gavarresa (tram 12), Castellers de Berga (tram 11), Moixiganguers d’Igualada (tram 14) i Sagals d’Osona (tram 13).

Salt
La mobilització serà al passeig dels Països Catalans (al carrer de Cervantes fins al carrer de Miquel Martí i Pol)

asalt

Sis trams, del 21 al 26,  que correspon  al Gironès, Selva, Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa i Pla de l’Estany.

Tarragona
La mobilització es concentrarà a la Rambla Nova (des del Balcó del Mediterrani fins a la plaça Imperial Tàrraco (del tram número 27 fins el 36).

Captura de pantalla 2016-09-11 a les 14.35.43

Hi haurà 10 trams, que corresponen a 10 comarques diferents: el Tarragonès, el Baix Camp, el Baix Penedès, el Baix Ebre, el Montsià, l’Alt Camp, la Ribera d’Ebre, la Conca de Barberà, la Terra Alta i el Priorat.

Hi participaran 18 colles castelleres: Xics Caleros (tram 30), Xiqüelos i Xiqüeles del Delta (tram 31), Castellers de Tortosa (tram 30), Nens del Vendrell (tram 29), Colla Jove Xiquets de Tarragona (tram 27), Xiquets de Tarragona (tram 27), Brivalls de Cornudell (tram 36), Colla Vella dels Xiquets de Valls (tram32), Colla Joves dels Xiquets de Valls (tram 32), Minyons de l’Arboç (tram 29), Torraires de Montblanc (tram 34), Xiquets de Reus (tram 28), Xiquets de Cambrils (tram 28), Xiquets del Serrallo (tram 27), Xiquets d’Alcover (tram 28), Nois de la Torre (tram 27), Bordegassos de Vilanova (tram35) i Castellers d’Altafulla (tram 27).

A cada ciutat, el punt culminant serà al moment d’aixecar un punt de color groc –com el que hi ha al pit de la samarreta– al ritme d’una melodia. Aquest moviment simbolitzarà el ‘batec de la República catalana’. Després d’haver bategat cada tram individualment, hi haurà un batec simultani i, ensems, les colles de castellers aixecaran pilars per simbolitzar els pilars de la República.

Què farem a les 17.14?
A les 17.14 les campanes de la Seu Vella de Lleida anunciaran l’inici de l’acció. Tot seguit, es farà una salutació, es llegirà la primera part d’un manifest comú i, immediatament després, sonarà una cançó instrumental. Aquesta melodia marcarà el ritme de l’acció

Tots els assistents a la mobilització disposaran d’uns punts de cartolina que s’hauran repartit prèviament, i que aniran aixecant per mostrar-ne la part de color groc, de manera compassada, simulant l’efecte d’un batec.

Seguidament, serà Berga qui prendrà el relleu a Lleida, seguit de Salt, Tarragona i, finalment, Barcelona. Tots els punts tindran el mateix programa d’acció: introducció d’un presentador, lectura d’un manifest i batec.

Tan aviat com els cinc punts hagin acabat de fer el batec, un coet llançat a cada ciutat anunciarà que ha arribat el moment d’aixecar els punts alhora, al ritme de la música i representant simultàniament el batec d’un cor.

Mentrestant, les colles castelleres aixecaran uns pilars que simbolitzaran els Pilars de la República Catalana.

Activitats
Durant el dia d’avui seixanta-vuit entitats de l’àmbit sobiranista acudiran a la Fira Barcelona 11S16 A punt, que enguany se celebra al carrer i la vorera del lateral sud del Passeig Lluís Companys, entre el Carrer de Comerç i el Parc de la Ciutadella.

Qui llegirà els manifestos?
Els qui llegiran els manifestos en cada ciutat són: A Lleida, l’escriptora Núria Barbal; a Berga, la corredora Núria Picas; a Salt, Gerard Quintana; a Tarragona, el portaveu de la PDE Manolo Tomàs, i a Barcelona, el cineasta Pere Portabella.

—Els organitzadors repartiran el punt als controls d’accés als trams de la manifestació i recomanen d’arribar-hi almenys una hora abans.

—Els organitzadors han previst que la gent s’inscrigui en una ciutat o en una altra segons la comarca on visqui cadascú. Ací podeu veure la distribució que han planificat:

CoSOaPVXgAAu4ni

En aquest vídeo podeu veure alguns exemples de participants esmentant la seva procedència i dient a quina ciutat s’aniran a manifestar:

—La gent de la resta dels Països Catalans podrà anar a qualsevol dels trams de Barcelona. Acció Cultural del País Valencià organitza autocars des de València, Castelló i Alacant.

—Els organitzadors han volgut donar un significat a la mobilització a cadascuna de les cinc ciutats: ‘Salt és la República de la solidaritat i de la diversitat. El país de tots, de la justícia social, del respecte a la immigració, de la convivència, de la protecció dels refugiats.’ ‘Berga és la República de la cultura i representa les arrels d’una identitat viva, diversa, en construcció permanent.’ ‘Tarragona és la República en xarxa i de progrés. És futur i progrés econòmic, en contrast amb el sagnant dèficit d’infrastructures actual, sense corredor mediterrani, amb la potencialitat econòmica escapçada.’ ‘Lleida és la República de l’equilibri territorial. És el país amb diversitat de territoris, paisatges, necessitats, que fa present l’equilibri territorial, la pagesia.’ ‘Barcelona és la República de les llibertats, la seu històrica de la nostra sobirania i la futura capital de la República Catalana, la garantia de les nostres llibertats ciutadanes.’ La lectura del manifest serà una, però es farà per punts i per temàtica.

Set consells per a l’ús de la telefonia mòbil durant les manifestacions de la Diada
Atès l’elevat nombre d’inscrits, i com que es preveu que siguin multitudinàries, hi ha tot un seguit de consells per a l’ús de la telefonia mòbil per evitar el col·lapse de la xarxau i garantir el servei en cas d’emergència. Els ha difós el govern de la Generalitat:

Heus-los ací:

1.      Quedar d’acord amb el lloc de trobada abans de l’esdeveniment, atès que, possiblement, un cop allà costarà contactar-hi. Si durant l’esdeveniment us heu de comunicar, intenteu evitar les trucades de veu i feu-ho mitjançant missatges de text.

2.      Reduir l’ús d’imatges o materials audiovisuals que enviem a través de la xarxa mòbil. És aconsellable esperar a arribar a casa o a un lloc amb WiFi per publicar a la xarxa les fotos i comentaris de l’esdeveniment.

3.      Les xarxes WiFi disponibles al llarg del recorregut poden ser insegures. Tingueu cautela amb les connexions que establiu ja que us podrien generar més maldecaps que altra cosa.

4.      Les aplicacions dels smartphones solen mantenir una connexió 3G residual mentre no les estem utilitzant. És convenient finalitzar totes aquelles aplicacions que no feu servir.

5.      En cas que calgui avisar els cossos d’emergència, la telefonia fixa us garantirà una millor comunicació amb el 112. Demanar a algun comerç o veí del carrer que avisi el 112 des d’una línia fixa pot ser de gran ajuda.

6.      Si heu de fer una trucada urgent i hi ha congestió, podeu allunyar-vos uns metres de la concentració i provar-ho. Si no ho aconseguiu, espereu entre 10 i 15 segons abans de tornar a provar de fer la trucada.

7.      Si voleu saber què diuen els mitjans de comunicació sobre l’esdeveniment, us recomanem que seguiu la informació a través d’un aparell de ràdio.

Aquesta és la darrera crida a la participació, en vídeo, que han fet l’ANC i Òmnium:

‘Endavant les atxes’ és la cançó oficial d’enguany:

—Aquesta vegada també hi ha una samarreta dissenyada especialment per a la Diada, que es pot personalitzar. La podeu comprar a la botiga de VilaWeb, al carrer de Ferlandina, 43, de Barcelona.  Comprant la samarreta, es contribueix a finançar  l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium i les mobilitzacions a favor de la independència. De tota manera, els qui no vulguin comprar-ne aniria bé que duguessin una samarreta blanca.

Cpkj-IhWYAA9kG1

—Al vespre, al passeig de Lluís Companys de Barcelona, es farà la tradicional Festa de la Llibertat. Enguany hi haurà les actuacions d’Oques Grasses, Ítaca Band i Roba Estesa. Es farà a una hora que permeti als assistents de les mobilitzacions més allunyades d’arribar al centre de Barcelona.

[Aquesta guia és actualitzada permanentment i, doncs, s’hi aniran afegint totes les informacions noves.]

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor