(19/02) Veïns de Xàbia denuncien a una promotora per presumpta falsificació

  • Els residents en la zona de Pinomar porten a l'empresa Santacreu davant dels tribunals

VilaWeb
Redacció
18.02.2004 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els responsables de la mercantil Santacreu hauran de respondre davant del jutge per un presumpte delicte de falsificació de firmes denunciat per l’agrupació de veïns de Pinomar de Xàbia. Segons el president de Grup d’Acció Pinomar, Roger Ranger, esta empresa, que pretén portar a terme la urbanització de la zona, suposadament va falsificar les firmes i els nombres de passaport de molts veïns en documents de conformitat amb els plans de la mercantil.

De moment, s’han localitzat quatre d’estos documents en què, segons Ranger, ni el nombre del passaport ni la firma coincidix amb els de les persones que figuren com a firmants. En un dels casos, a més, no sols no coincidix ni el nombre ni la firma, sinó que el suposat propietari va enviar una carta a l’Ajuntament per a denunciar que ni tan sols era el propietari de les parcel·les, sinó un familiar, va dir Ranger, qui va afegir que la denúncia ha sigut admesa a tràmit.

El Grup d’Acció Pinomar engloba a 71 dels 149 propietaris de la zona afectada i, segons el seu president, l’empresa Santacreu mai ha actuat amb transparència, ni ha justificat el pressupost que va donar per a la urbanització de la zona. Este pressupost quedava situat entre els 18.000 i els 28.000 euros en parcel·les a partir de 700 metres, xifres que els veïns consideren unflades.

La zona de Pinomar no té en estos moments ni enllumenat públic ni clavegueram, per la qual cosa és necessari desenrotllar un projecte d’urbanització. Així ho va reconéixer Ranger qui va afirmar també que no ens neguem a pagar, però volem que el preu estiga ajustat a la realitat.

A més, el president va recordar que quan Santacreu va presentar el projecte original, fa més de dos anys, els veïns van acudir als tribunals per a al·legar indefensió. Finalment, este primer pla va ser rebutjat, però després dels últims esdeveniments, com la suposada falsificació de firmes, Ranger va assegurar que no confiem en Santacreu i no volem que desenrotlle la zona.

El president del Grup d’Acció va comentar, a més, que el regidor d’Urbanisme de Xàbia, Enrique Bas, està al corrent d’esta desconfiança, i va lloar el tarannà demostrat per l’edil en les últimes reunions mantingudes en el Consistori.

Com a exemple, Ranger va apuntar que el projecte original d’urbanització preveia la construcció d’una depuradora entre diversos xalets, quelcom contrari a la voluntat dels veïns, i Bas va dir que això no era possible i va ordenar que allunyaren la depuradora de les vivendes.

Tant el president de l’agrupació, com el vicepresident, Horst Bialas, van insistir que els veïns que residixen en Pinomar hem triat la localitat de Xàbia per a viure perquè ens agrada i no volem problemes. Per este motiu, estos dos van recalcar que estem disposats a treballar amb l’Ajuntament per a la urbanització de la zona, però no a uns costos tan elevats com proposava Santacreu ni tampoc amb eixa empresa.

Així mateix, Bialas va recordar que hi ha veïns que porten residint més de 20 anys en Pinomar, i va admetre que, en eixe moment, no es va fer bé el desenrotllament de les urbanitzacions. No obstant això, este fet, va assegurar el vicepresident no és culpa dels veïns, sinó dels responsables municipals d’aquell moment.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any