Colau anirà com a batllessa a la Meridiana l’Onze de Setembre

  • Anuncia un compromís propi de Barcelona per un procés constituent cap a 'la sobirania real'

VilaWeb
Andreu Barnils
08.06.2015 - 12:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Bona sintonia. Aquesta seria l’expressió que definiria la reunió d’avui entre Ada Colau i les entitats sobiranistes Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana. Després de la reunió s’han anunciat tres mesures: Ada Colau assistirà com a batllessa a l’Onze de Setembre a la manifestació de la Meridiana; Ada Colau no tanca la porta que els regidors independentistes que tingui Barcelona en Comú votin a favor d’entrar a l’AMI; i finalment Ada Colau estudiarà el full de ruta actual, al qual no s’ha adherit, però de moment fa una proposta pròpia, gest que ha estat ben rebut per l’ANC i Òmnium. 

Ací podeu veure en vídeo resum de la conferència de premsa.

‘Hem vingut aquí a refermar el nostre compromís amb aquest procés popular i ampli. Des de l’Ajuntament pensem a donar totes les facilitats. La nostra presència institucional [a la manifestació] serà plenament garantida’ ha afirmat Colau. I quan se li ha demanat si ‘presència institucional’ vol dir que serà ella qui assisteixi a la manifestació com a batllessa, ha dit que sí.

Un altre tema que han parlat tots tres ha estat l’entrada de Barcelona a l’AMI. Per a fer-ho falten els vots de Barcelona en Comú. L’ANC havia anunciat que els demanaria que alguns dels seus regidors, els independentistes, votessin a favor. Des de l’ANC calculen que com a mínim 3 regidors de Bcomú ho són. I si fins ara el partit de Colau havia dit que l’entrada a l’AMI es decidiria en un referèndum per a tota la ciutat, avui no ha tancat la porta que siguin els seus regidors que ajudin a entrar-hi: ‘Fins ara hi havia contemplada una consulta i ara hi ha d’altres propostes damunt la taula. Traslladem el debat als nostres barris. I evidentment estudiarem totes les propostes’.

En tercer lloc, l’ANC ha entregat el prec-acord del full de ruta a Bcomú per tal que el signi però s’ha trobat que Colau ha fet una proposta nova. Que Barcelona tingui una proposta pròpia, i des de Barcelona, al de full de ruta. Aquesta ‘és una proposta incipient, una primera idea que desenvoluparem i treballarem en les setmanes vinents‘ ha dit Colau. Al seu costat Sánchez ha agraït el gest i ha afirmat que no creu que sigui ‘una porta escapatòria al full de ruta’ però, dit això, l’ANC ha entregat en mà el preacord al full de Ruta a Barcelona en Comú, perquè no renuncien que s’hi acabi sumant.

La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha expressat una idea final que resum bé la bona sintonia expressada avui: ‘Ja ens ha passat els darrers 11 de setembre. Hem fet manifestacions cridades a la independència. Però al marge, al costat, s’hi han afegit moltes persones que encara no ho tenen decidit, però venien igual. Aquesta vegada passarà el mateix. Al marge, al costat, vindrà molta gent que encara no s’ha decidit. Qualsevol gest que impliqui sumar matisos, diversitat, en favor de la plena sobirania (per a nosaltres vol dir la independència) és una satisfacció. Ho rebem amb els braços oberts’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any