04.02.2015 - 00:00
Resultat de l’adaptació del llibre del mateix nom d’Asha Miró (2007), amb aquesta pel·lícula Maria Ripoll i Anna Soler Pont aconsegueixen crear un ambient entre dues cultures tan diferents com són Barcelona i Bombai.
Una història d’amor i esperança que ens commou, amb el fons d’una fotografia increïble. La pel·lícula ens emociona de manera sincera, mostrant la realitat sobre els temes de l’adopció, un drama intercultural. Segons Aina Clotet en una entrevista a Catalunya Ràdio: ‘És una pel·lícula que mostra una Barcelona mestissa i que fa un viatge per aquesta Barcelona, des de les zones més altes, més burgeses, fins al Raval.’ A més, l’actriu detalla que el seu personatge també fa un viatge, en aquest cas, de descobriment, un viatge de recerca d’identitat.

La trama comença quan dos germanes, Sita (Aina Clotet) i Mina (Nandita Das), són separades a la força en morir la mare. Mina es converteix en una actriu de gran èxit a Mumbai, però no pot oblidar la seua germana menuda i decideix d’anar a buscar-la. La troba a Barcelona i amb un altre nom, Paula. Aquest tema dels xiquets robats i donats en adopció és una cosa coneguda a Espanya i sabem prou d’algunes de les històries, però aquesta incorpora un element destacat i nou com és la combinació de dues cultures, dues llengües, dos països connectats per un delicte: separar una família.
El film presenta una mescla de gèneres i cultures que el doten d’unes imatges que captiven al públic, on les actuacions i les relacions entre les dues germanes són les protagonistes.
Hem de destacar que tots i cadascun dels aspectes de la pel·lícula estan en mans de dones (direcció, producció, direcció de fotografia, guió, música…). Un elenc femení que proporciona sensacions magnífiques. Res més ens queda a dir des de l’Utiye: una pel·lícula que introdueix una història nova, amb una participació femenina a destacar que aporta sensibilitat i espontaneïtat al món del cinema.