Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dimecres  10.12.2014  20:00

300 contes per a un Tricentenari: El rei i el papa

VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre

Men?ame
 

Diuen i expliquen que quan un rei volia estar ben coronat havia d’anar a Roma perquè fos el papa qui li col·loqués la corona. I això és el que va fer el gran rei Jaume I. Quan era davant del papa i li va demanar que li posés la corona, el cap de l’Església li va dir que abans de fer-ho calia resoldre una qüestió pendent que hi havia a Tarragona. Algunes propietats del rei eren reclamades per l’Església. Jaume I es va alçar i li va dir al papa que no calia que el coronés. Tornaria a la seva terra sense haver estat coronat i allà resoldria els problemes pendents. Sabeu què va passar? Millor que ens ho expliqui el rondallaire Albert Estengre en aquest conte que porta el nom d’El rei i el papa’.

VilaWeb publica cada dia de l'any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo i per a tots els públics, explicat per Albert Estengre. Podeu seguir-los i comentar-los a les xarxes socials amb l'etiqueta #300contes.