Els insectes comestibles, analitzats (i tastats) a la Universitat d’Alacant

  • A la I Jornada Gastronòmica d'Insectes, s'hi podran menjar plats com un arròs amb saltamartins i carxofes

VilaWeb
Redacció
26.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Organització per l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) de les Nacions Unides va instar ara fa un any i mig, en un complet informe, a menjar insectes. En moltes cultures i societats ja es fa habitualment, perquè són una gran font d’alimentació nutritiva i sana, i els nostres avantpassats n’eren consumidors (vídeo). Per l’agència de l’ONU, el seu alt contingut proteínic i la producció barata els podria convertir en una possible solució al problema de la fam al món, on ja hi ha més de set mil milions d’habitants. Exposar-ne els avantatges, i tastar-los, és l’objectiu d’una jornada a la Universitat d’Alacant.

Després de la conferència ‘Menjar insectes… una tornada al passat amb molt de futur‘ (11.30) d’Estefanía Micó, professora del CIBIO de la UA, la I Jornada Gastronòmica d’Insectes es traslladarà al restaurant Mar i Terra per a proposar una degustació gastronòmica ‘saludable i sostenible’. La vuitantena de comensals hi podran tastar un menú format pels plats següents: culleradeta d’olivada negra; xopet de magrana, mandarina i vodka; panfígol amb llagostes amb mel; cruixent de plàtan farcit de cuscús; ‘nachos’ amb guacamole; pericana; delícies d’Elx; Chupa Chups de formatge; arròs amb saltamartins i carxofes; bombó de grills amb xocolata amb pebre i escata de sal; la poma d’Adam i Eva, i coca de molletes de xocolata i formigues ‘culones’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any