Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dimecres  22.10.2014  20:00

300 contes per a un Tricentenari: L'Aleix, l'home de Figaró-Montmany

VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre

Men?ame
 

Al Montseny hi ha un poble que es diu el Figueró-Montmany. Diuen i expliquen que temps era temps hi havia un monstre. Hi ha qui diu que era un homenot, hi ha qui diu que era un assassí i hi ha qui diu que era un gegant. Però aquest personatge, que es deia Aleix, en realitat ningú el coneixia. La gent del poble l’anaven a espiar perquè deien que era qui menjava millor de tot el poble. Dèien que menjava com un marquès. Un dia, però, la gent del poble, que passava força gana, es va revoltar i van decidir, tots plegats, que no era just que l’Aleix mengés tant i ells no. Es van armar com van poder i van anar a trobar-lo a la seva cova. Què va passar quan van arribar-hi? Millor que us ho expliqui el rondallaire Albert Estengre al conte d’avui: L'Aleix, l'home de Figaró-Montmany.

VilaWeb publica cada dia de l'any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo i per a tots els públics, explicat per Albert Estengre. Podeu seguir-los i comentar-los a les xarxes socials amb l'etiqueta #300contes.