Més de catorze mil voluntaris pel 9-N en vint-i-quatre hores

  • El govern va anunciar que en necessitava vint mil per organitzar la consulta

VilaWeb
Redacció
18.10.2014 - 19:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir a les dues del migdia es va obrir el formulari per a fer-se voluntari de la votació del 9 de novembre. Es troba a la web especial de la Generalitat Participa2014, activada abans-d’ahir amb la informació bàsica sobre el procés de participació ciutadana del 9-N. En poc més de vint-i-quatre hores, 14.006 ciutadans han omplert l’apartat Fes-te voluntari/ària, on s’ha d’indicar la comarca, les dades personals i laborals, a més dels coneixements informàtics. Per tant, es tancarà el primer dia de registre amb tres quartes parts dels voluntaris que es necessiten per fer la consulta el 9-N.

La Generalitat calcula que calen més de 20.000 persones, unes 18.000 per a les 6.000 meses previstes (3 per a cadascuna) i uns 3.000 funcionaris, que, pel seu coneixement i experiència, són els qui s’ocuparan que tot el procés es desenvolupi correctament. En qualsevol dels casos, tots seran voluntaris.

A banda el formulari, la web especial de Participa2014 dóna informacions pràctiques sobre el procés de la consulta, com ara qui és cridat a participar-hi. Concretament, els catalans que el dia 9 de novembre de 2014 tinguin més de setze anys, residents a Catalunya o a l’exterior, al carnet d’identitat (DNI) dels quals consti l’adreça d’un municipi de Catalunya o bé siguin inscrits en el registre de catalans a l’exterior.

També hi poden participar els residents a Catalunya que tinguin més de setze anys el dia 9 de novembre de 2014, nacionalitzats en estats de la Unió Europea i més estats que formin part de l’Acord sobre l’Estat Econòmic Europeu i Suïssa. Per participar-hi han de presentar el DNI vigent, acompanyat del certificat de registre de ciutadà de la Unió Europea.

I finalment els qui el dia 9 de novembre de 2014 tinguin més de setze anys, nacionals de tercers estats, residents a Catalunya. Per participar-hi han de presentar el passaport vigent acompanyat de la targeta d’identitat d’estranger (TIE) vigent.

La web també inclou un arxiu que es pot descarregar amb la butlleta de les dues preguntes (‘Vol que Catalunya esdevingui un Estat? En cas afirmatiu, vol que aquest Estat sigui independent?’) en català i en castellà i un altre arxiu amb la mateixa butlleta que també inclou la versió en aranès de les preguntes.

A banda, a la web hom pot veure el vídeo on s’insta a participar en el 9-N i demana voluntaris per poder-lo fer efectiu. L’anunci, que s’ha presentat aquest dimecres, comença amb les mateixes imatges de la campanya aturada quan el TC va suspendre el decret i la llei de consultes. ‘El 9-N si vols podràs participar i votar. Ara necessitem voluntaris. Recorda, el 9 de novembre del 2014 tu participes, tu decideixes’, diu la veu en off.

Com es farà la votació del 9-N? Tots els detalls sobre els punts de votació, les meses, els voluntaris, l’escrutini…

Foc creuat entre Mas i els partits pro-consulta al parlament

El govern espanyol es fa un embolic amb el 9-N

Editorial de Vicent Partal: Certeses sobre el 9-N

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any