L’Acadèmia del Cinema Català tria president entre Isona Passola i Jordi Rediu

Juntament amb la presidència avui s'elegeix la nova junta directiva

VilaWeb
JR/AM
16.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Acadèmics en acció’, encapçalada pel productor Jordi Rediu, i ‘La promoció del talent’, de la productora Isona Passola, són les dues candidatures que opten a la junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català pels propers quatre anys. Avui es fa l’elecció després que la junta electoral validés les dues formacions quan el 28 de març es va tancar el període d’inscripcions. Rediu compta amb el director i guionista Ricard Reguant, Antoni Verdaguer i la directora de càsting Mercè Espelleta, entre altres. A Passola l’acompanyen els actors Sergi López i Clara Segura o el director i guionista Cesc Gay, entre altres. El vencedor substituirà la junta directiva que ha dirigit Joel Joan des de la fundació de l’Acadèmia, el 2008.

El productor Jordi Rediu es presenta com a president de la candidatura ‘Acadèmics en acció’, formada per la directora de càsting Mercè Espelleta com a vice-presidenta, el director Antoni Verdaguer com a secretari i el director i guionista Ricard Reguant com a tresorer. Els directors de cinema Joan Marimón, Anna Maria Bofarull i Ignasi Pere Ferré, els productors Carles Pastor i Miguel Puertas, i el director de fotografia Joan Babiloni es presenten com a vocals. El lema de la candidatura és ‘Treballarem per una acadèmia que pensi en tots els acadèmics’.

‘La promoció del talent’ està liderada per la productora Isona Passola com a presidenta, amb l’actor Sergi López com a vice-president, la productora de televisió Elisa Plaza com a secretària i la tècnica de post-producció Maria Rosa Fusté com a tresorera. Els vocals d’aquesta candidatura són el director de fotografia Josep Maria Civit, les actrius Clara Segura i Aina Clotet, el director de càsting Pep Armengol, el productor Edmon Roch i el director i guionista Cesc Gay. Amb el lema ‘Per una Acadèmia al servei de la promoció del talent i de l’ofici dels professionals del cinema català’ aquesta candidatura inclou tres membres de l’antiga Junta directiva, Plaza, Fusté i Armengol.

Els acadèmics escullen la nova junta directiva avui a la seu de la SGAE i la Fundació Autor a Catalunya, en el marc de la reunió ordinària anual de l’assemblea general. També es podia votar per correu.

Objectius de les candidatures

Els objectius de la candidatura encapçalada per Jordi Rediu ‘Acadèmics en Acció’ passen per ‘assolir formar una nova junta de l’Acadèmia que constitueixi una renovació, aportant propostes innovadores’.

La candidatura de Passola, per la seva banda, descriu així els objectius: ‘Promoure el cinema que es fa al país. Aquesta ha estat la voluntat de la nostra Acadèmia fins ara, una Acadèmcia que ha fet una feina i un recorregut en els seus primers cinc anys que considerem extraordinària i que ens agradaria d’alguna manera, continuar i potenciar. Defensar el cinema fet a Catalunya ha de ser la nostra principal obsessió.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes