Acte íntegre de Ramoncín amb l’ANC a Cornellà

  • El cantant madrileny defensa el dret de decidir i la independència de Catalunya

VilaWeb
Redacció
03.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘És un moment històric i no sabeu la gran sort que teniu de viure’l; us desitjo que arribeu al lloc on desitgeu arribar.’ Amb aquestes paraules el cantant madrileny Ramoncín va tancar l’acte que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va organitzar a Cornellà i que va omplir a vessar el centre cultural Joan N. García Nieto. Ramoncín, que ja s’havia expressat dies enrere en favor del dret de decidir dels catalans, va fer ahir un pas més: acabat l’acte, en aquesta entrevista a VilaWeb, va assegurar que si visqués a Catalunya votaria a favor de la independència i que, a més, estava convençut que arribaria aviat. Us oferim l’entrevista amb vídeo, un altre vídeo amb les seves intervencions i també el vídeo de l’acte íntegre.

‘No es pot aturar una procés com aquest, que sembla no tenir final, i menys en un món en què ja no hi pot haver ni tancs ni avions ni sang ni fusells’, va dir, i remarcà que si fos català desitjaria poder donar la seva opinió sobre la independència com més aviat millor.

Ramoncín, que va explicar que havia viscut temporades a Barcelona i que havia fet el servei militar a Sant Climent Sescebes, motiu pel qual entén perfectament el català, va compartir taula amb Frederic Prieto, ex-batlle de Cornellà, del PSUC, i actual Síndic de Greuges de la ciutat, i amb l’economista Emili Valdero.

‘Hi ha molts espanyols sensats’

Tots tres van defensar el dret de decidir com a única sortida a la situació actual, però el protagonisme se’l va endur, com era previst, el cantant madrileny, que va assegurar que és dels qui no canvia el discurs quan aterra a Madrid ni quan viatja per diferents punts de l’estat espanyol. ‘Fins i tot us diré que hi ha molts madrilenys i espanyols sensats que entenen perfectament la necessitat de consultar el poble de Catalunya, però que prefereixen mantenir-se en silenci.’

‘Ara els espanyols volen votar pels catalans? Doncs llavors jo també vull votar Emili Valdero de batlle de Madrid’

En aquest sentit, va afegir: ‘Tot ciutadà demòcrata espanyol hauria d’entendre que no hi ha res més democràtic que preguntar a la gent què vol ser.’ I va refusar de ple que en la consulta hi poguessin votar també els espanyols: ‘Ara els espanyols volen votar pels catalans? Doncs llavors jo també vull votar Emili Valdero de batlle de Madrid i no la que tinc’, va ironitzar. I reblà, encara: ‘Per què hem de preguntar ara a un senyor que viu a Peñaranda de Bracamonte com vol que visquin els catalans? És que és de bojos!’

‘D’aquesta Espanya se’n vol anar molta gent’

Finalment, i responent les preguntes del públic, Ramoncín també va fer una referència d’esquitllada al cas de corrupció que assola el PP. ‘D’aquesta Espanya se’n vol anar molta gent, de manera que cadascú carregui el seu mort, com s’ha dit darrerament’, en referència a les declaracions de la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal.

Aquest cap de setmana us oferirem el vídeo de l’acte íntegre, d’una hora de durada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any