Joan Tardà: ‘Duran i Lleida s’acosta al sabotatge’

  • El diputat d'ERC reitera que el dret de decidir i l'entrada al govern no són negociables

VilaWeb
Redacció
28.11.2012 - 17:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Duran i Lleida insisteix en el seu xantatge. O legitimem les retallades socials o no hi ha dret de decidir’, diu el diputat d’ERC al congrés espanyol Joan Tardà, en un apunt al seu bloc, que titula: ‘Duran i Lleida posa mines i s’acosta al sabotatge’. Segons Tardà, el dret de decidir es pot tirar endavant amb la majoria que formen CiU, ERC, ICV i la CUP. Però també diu que les mines que va enterrant Duran i Lleida comencen a adquirir ‘categoria de traïció a la voluntat popular’; i que ERC està disposada a parlar de retallades, però no a negociar l’entrada al govern.

‘Que cal fer retallades, d’acord. Parlem, doncs, d’on fer-les, però mai en sanitat ni en educació, per exemple. Parlem de retallades d’alts càrrecs, parlem de retallar cotxes oficials i del que calgui sempre i quan no toquin les parets mestres del model social.
Es molt miserable pretendre renunciar al dret de decidir i trobar l’excusa i la coartada en el republicanisme’, diu Tardà.

En aquest sentit, els republicans insisteixen en mantenir-se com a primer grup de l’oposició, i es comprometen a negociar amb el partit del govern, CiU, algunes qüestions importants, començant per la convocatòria del referèndum sobre la independència. ‘ERC està preparada per governar. Però volem governar amb el nostre programa, que és el que la ciutadania ha votat’.


Informació relacionada:

Duran no se sent responsable de la davallada de CiU

Unió odia ERC, diu The Economist

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any