El Palau d’Anglesola organitzarà un sistema de vigilància nocturna pel terme

  • Es planteja des d'empreses privades a un sometent

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
01.08.2012 - 10:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola va convocar dimarts una reunió de veïns parlar de la creació d’un sistema de vigilància nocturna pel terme municipal i el polígon industrial. Els robatoris en magatzems dels darrers dies ha disparat l’alarma social.

A la reunió hi van participar l’alcaldessa Montse Meseguer, acompanyada dels regidors Carles Esquerda i Joan Salvia. I una trentena de veïns, la majoria pagesos, ramaders i empresaris d’altres sectors.

Els representants municipals van explicar que, davant l’alarma creada pels robatoris en magatzems del poble (la majora situats al terme municipal) i les peticions d’afectats, s’havia estudiat crear un sistema de vigilància nocturna. Es va presentar una proposta d’una empresa de seguretat privada tot i que en la reunió hi va haver intervencions que van anar des d’un sometent (com ja es fa en altres pobles) o un sistema mixt en que hi participin professionals de la seguretat i veïns del Palau.

Seguretat privada

Sense descartar encara cap opció els assistents a la reunió van optar per demanar més propostes de vigilància a càrrec d’empreses de seguretat privada. L’alcaldessa Meseguer també va dir que mirarien les responsabilitats legals que es podien derivar de crear aquest servei i el seu finançament. La voluntat de tots plegat fou la de tirar endavant el més aviat possible la proposta, que es podria a tornar a plantejar la setmana entrant.

Pedregada

La reunió també va comptar amb una prèvia sobre la pedregada del 5 de juliol. Meseguer va explicar la dificultat d’aconseguir que es doni zona catastròfica. També que els diferents estaments superiors havien vinculat bona part de les ajudes al fet de tenir assegurat el que fos possible.

Només la reducció dels mòduls de l’IRPF, per l’any vinent, sembla que porta camí de fer-se realitat. Alguns veïns es van queixar que les dificultats per reparar cert tipus d’instal·lacions o la petició de que els peritatges de la fruita es facin amb celeritat, abans de l’inici de la collita.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum del Palau d’Anglesola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any