Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  18.07.2012  12:08

Barcelona atorga la medalla d'or a Heribert Barrera

La concessió de la medalla obre la porta a posar el seu nom a un espai de la ciutat

Men?ame
 

L’Ajuntament de Barcelona ha concedit la Medalla d'Or de la Ciutat a títol pòstum a Heribert Barrera, ex-president del Parlament i ex-president d'Esquerra Republicana de Catalunya. La medalla ha estat defensada per Unitat per Barcelona (ERC-DCat-RCat) aquesta legislatura i ha topat amb les traves del Partit Popular. Precisament, el PP ha estat l'únic grup en abstenir-se en la votació per concedir la medalla a Barrera. La resta de grups hi han votat tots a favor.

Perquè Heribert Barrera tingués un espai al seu nom a la ciutat de Barcelona, calia atorgar-li primer la medalla d’or. I aquesta condició indispensable, s'ha aconseguit avui a la comissió de Presidència de l’ajuntament.

A principis d’any el PP va aturar l’atorgament de la medalla a Barrera per 'motius jurídics' perquè 'no es podia lliurar una medalla a títol pòstum'. Per aquest motiu, Unitat per Barcelona va impulsar una reforma del reglament.

El regidor Joan Laporta (DCat), que ha defensat la medalla a la comissió de Presidència, ha agraït al govern municipal 'la diligència amb què ha actuat per realitzar els passos necessaris per a concedir la medalla a Barrera'.

Per la seva banda, Jordi Portabella (ERC) ha mostrat la satisfacció per la concessió de la medalla i ha recalcat que 'Heribert Barrera és una figura que mereix rebre l’agraïment de la ciutat, com a capital de Catalunya, pel seu compromís cívic, polític i patriòtic'.