Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  11.07.2012  12:55

Llàgrimes a Itàlia per la retallada; aplaudiments a Espanya

Els diputats del PP ovacionen Rajoy després d'anunciar els duríssims ajustaments

Men?ame
 

Quan Mariano Rajoy ha acabat d'anunciar les duríssimes mesures d'ajustament s'ha sentit una gran ovació dels diputats del PP: aplaudien mesures tan contundents com l'augment de l'IVA, la supressió de la paga de Nadal dels funcionaris, la reducció de la prestació de desocupació als nous desocupats, la intervenció dels ajuntaments… Els aplaudiments, que han indignat molts diputats de l'oposició,  contrasten amb una situació semblant –el 4 de desembre de l'any passat–, en un consell de ministres extraordinari del govern italià.

Aleshores, el primer ministre, Mario Monti, va anunciar un pla de retallades. L'acompanyava la ministra de Treball i Política Social, Elsa Fornero, que explicava la reforma de les jubilacions. Quan va anunciar la congelació, durant dos anys, de les pensions superiors als 960 euros mensuals, va comentar que havia estat molt difícil d'aprovar, se li va trencar la veu i no va poder contenir les llàgrimes.

Avui, ente els ministres i diputats populars, en comptes de llàgrimes, hi ha hagut aplaudiments:


Dossier: La llista de les dures reformes anunciades per Rajoy