El Constitucional paralitza la llei de consultes de Catalunya

  • Ha admès a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol

VilaWeb
Redacció
17.02.2011 - 12:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol contra la llei de consultes (pdf) de Catalunya. Amb l’admissió d’aquest recurs la llei queda en suspens i no serà fins d’aquí cinc mesos, pel cap baix, que el tribunal no sentenciarà. Cal recordar que per causa dels privilegis especials del govern espanyol, l’admissió a tràmit del recurs fa que la llei quedi paralitzada fins que no hi hagi cap resolució.

El govern espanyol ja havia amenaçat de recórrer la llei el juny passat. Aleshores es va marcar un període de sis mesos per negociar amb el govern català la modificació de la llei. Però com que no es va arribar a cap acord, al desembre va acabar presentant el recurs que ara ha estat admès.

Aquesta llei havia estat presentada com una via per arribar a convocar un referèndum oficial sobre la independència des del parlament, com va explicar VilaWeb en aquest reportatge. Però aquest camí no va prosperar perquè la iniciativa lesgilativa que promovia aquest referèndum va ser refusada per la mesa del Parlament. D’altra banda, la paralització d’aquesta llei no afecta en cap cas la celebració de les consultes populars d’àmbit municipal sobre la independència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any