Castells aposta per un ‘ampli moviment regeneracionista’ per refer la política catalana

  • Evita parlar de Carod i tampoc no concreta si tindrà forma de partit o de plataforma

VilaWeb
Redacció
01.12.2010 - 16:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Economia en funcions, Antoni Castells, ha aprofitat avui l’acte de presentació del llibre de Josep Ramoneda ‘Contra la indiferència’ al Cercle d’Economia per donar públicament les primeres pistes sobre el seu nou projecte polític, del qual aquest matí n’informava VilaWeb. Castells ha dit que Catalunya necessita ‘un ampli moviment de reformisme radical, regeneracionista, que ajudi a recuperar la confiança dels ciutadans en la política’ i ha advertit que Catalunya viu ‘un gravíssim procés de degradació de la vida pública que no s’arregla amb un canvi de president’.

‘Calen persones amb coratge que estiguin disposades a assolir majories per endegar les reformes necessàries’, ha reblat, tot i que no ha volgut de quina manera es podria construir aquest projecte, si esdevindria un nou partit o una plataforma. Castells també ha evitat parlar de Carod-Rovira, amb qui podria estar treballant per confeccionar el nou projecte, i, això sí, ha demanat un vot de confiança pel futur president de la Generalitat, Artur Mas. ‘Es mereix un marge de confiança’, ha dit, però ha advertit d”un problema de fons, de manca de líders i de regeneració política’.

L’Espanya fallida

Castells ha considerat que Espanya és un ‘estat-nació fallit’ perquè el poder polític de Madrid no és prou fort per imposar-se amb força a la perifèria de l’estat i ‘ni Catalunya ni el País Basc no són prou forts per independitzar-se’. Ha lamentat que el poder econòmic s’hagi globalitzat mentre el poder polític s’exerceix localment. ‘Els mercats i les agències de qualificació continuen exercint molt influència amb arrogància, sense contrapes de l’acció política’, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any