Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  15.10.2010  06:00

Gósol, la consulta més petita de diumenge

En parlem amb els impulsors i amb mossèn Ballarín · També voten Tarragona, Rubí, la Bisbal del Penedès, Vilallonga del Camp, i Olesa de Bonesvalls

Men?ame
 

Diumenge a sis municipis es portarà a terme la primera gran tanda de consultes (pel nombre de convocats a les urnes) després de la sentència del Tribunal constitucional. Se'n faran a Tarragona, Rubí (Vallès Occidental), la Bisbal del Penedès (Alt Penedès), Vilallonga del Camp (Tarragonès), Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès) i Gósol (Berguedà). En aquest vídeo parlem de la consulta en aquest poblet pre-pirinenc amb els impulsors i amb un dels seus habitants més coneguts, mossèn Ballarín.

Pels organitzadors de la consulta a Gósol, la població més petita d'aquesta tongada, la sentència del tribunal constitucional i la manifestació del 10 de juliol són un punt d'inflexió en el procés de consultes populars sobre la independència. Per això, confien en una bona participació, per més que a Gósol hi ha una dificultat afegida: la meitat dels empadronats del poble no hi fan estada habitual. La xifra oficial d'habitants és de 231, però solament n'hi resideixen un centenar.

Mossèn Ballarín, fill de Barcelona, és un enamorat del poble, tant que va establir-s'hi els anys vuitanta i ara forma part dels residents estables. Diumenge anirà a votar després d'haver dit missa per als gosolans. Completarà així un dia rodó, car podrà satisfer-se l'ànima, com ell mateix explica, amb les seves dues passions: l'amor per l'església i per Catalunya.