Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  12.12.2009  18:00

El Sí arrassa a Sant Jaume de Frontanyà amb una participació del 90%

El poble més petit del país s'ha decantat massivament per la independència

Men?ame
 

Els habitants de Sant Jaume de Frontanyà han donat suport massivament a la independència de Catalunya en el referèndum que s'ha celebrat avui. Ha votat el 90% del cens de 21 persones. D'aquestes, 18 s'han decantat pel Sí, i només 1 vot ha anat al No. A les sis de la tarda s'ha tancat l'urna al municipi més petit de Catalunya, que ha celebrat la seva consulta un dia abans que la resta de 166 municipis, que ho faran aquest diumenge, convertint-se d'aquesta manera en el segon poble que celebra una iniciativa d'aquestes característiques, després d'Arenys de Munt.

Sant Jaume de Frontanyà (el Berguedà), el municipi més petit del Principat, celebra avui la consulta sobre la independència, un dia abans que ho facin la resta de cent setanta municipis que l'han organitzada. A Sant Jaume són cridats a votar vint-i-un veïns, que ho fan a la biblioteca, tot i la prohibició de servir-se de dependències municipals per a fer la consulta.

La logística és senzilla, i els organitzadors de la consulta n'han tingut prou amb uns pocs voluntaris, com explicàvem en el segon Especial sobre el 13-D de VilaWeb TV, atès els pocs veïns que viuen al poble. Els que ho vulguin, poden anar votar des de les nou del matí fins a les sis de la tarda. A migdia, quan la mesa electoral queda tancada per tornar a obrir a les tres, la plataforma de càrrecs electes Decidim.cat ha celebrat un acte polític a la plaça de la vila. En aquest acte el seu alcalde, Ramon Vilalta, ha dit que espera una elevada participació quan, a les sis de la tarda, es tanqui l'urna. Els veïns consultats després de votar s'han decantat pel sí a la independència.