Les protestes a l’Iran es difonen per la xarxa

  • Blocs, Twitter, Flickr i tota mena de xarxes socials s'omplen de vídeos, fotografies i cròniques de la revolta

VilaWeb
Redacció
16.06.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Internet és una de les millors maneres de saber què passa a l’Iran en relació amb les protestes de l’oposició contra el president Ahmadinejad. D’entrada, a Global Voices hi ha un recull de blocs iranians amb cròniques de la revolta,però també podeu consultar l’índex Iranian’s Blogs, de blocs iranians escrits en anglès. N’hi ha molts més, però: índexs de blocs. A YouTube podeu veure vídeos de les protestes com aquest o aquest altre.Si voleu veure fotografies de les protestes, en aquesta pàgina de Flickr, n’hi trobareu moltes; i si feu una cerca amb termes com ‘Iran riots 2009’ o ‘Iran Elections’, n’hi descobrireu moltes més. Com podeu comprovar, a moltes de les fotografies són les dones que encapçalen les manifestacions contra el president iranià. Amb una cerca semblant trobareu a BlogSearch desenes de milers de blocs de tot el món que parlen de la situació de l’Iran. També podeu seguir els articles que publiquen periodistes especialitzats com Robert Fisk o els corresponsals de The New York Times.

Una altra eina molt útil per a saber què passa a l’Iran a cada moment és Twitter. Twazzup fins i tot ha obert una pàgina especial per a l’ocasió que aplega tots els apunts de Twitter fets sobre l’Iran o des de l’Iran. De fet, Twitter s’ha convertit en una eina més eficaç que no pas molts mitjans convencionals i molts usuaris l’aprofiten per criticar la feina dels grans mitjans. Si hi feu una cerca amb l’etiqueta ‘#CNNfail’ podreu trobar centenars de comentaris que expliquen errors o crítiques a la cobertura de la CNN.

La revolta també ha arribat a Facebook, tot i els mals que aclaparen els internautes iranians aquests dies, i Mir Hossein Mousavi, el dirigent de l’oposició, ja hi té prop de cinquanta mil partidaris. Això sí, on no es diu res de tot plegat és al bloc del president iranià, Mahmoud Ahmadinejad.

Enllaços
Notícia relacionada a VilaWeb: ‘Milers de manifestants desafien el govern iranià i es concentren a favor de Mousavi’.
Més notícies, a VilaWeb Tecnologia i Ciència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any