Roger Loppacher: “Estic francament molt preocupat amb l’avantprojecte de llei audiovisual”

  • El president del CAC insisteix a demanar la renovació de l'ens amb professionals amb neutralitat i independència

VilaWeb
ACN
26.11.2021 - 21:06
Actualització: 26.11.2021 - 22:05

“El futur de la llengua en l’audiovisual ens l’estem jugant en el nou marc normatiu, en la renovació de la CCMA i en el ‘hub’ audiovisual”, ha sentenciat Roger Loppacher avui al parlament. Respecte del primer punt, el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) s’ha mostrat preocupat per l’avantprojecte de llei de comunicació audiovisual espanyola per la “invasió competencial clara” sobre l’ens que presideix i perquè, ha assegurat, els percentatges de català no hi són. Sobre la renovació pendent del CAC, Loppacher ha insistit a demanar el relleu i ha suggerit que els seus substituts siguin professionals amb neutralitat i independència, “cosa que no passa sempre”.

El president del CAC, Roger Loppacher, ha traslladat avui les necessitats que observa al sector: posar en marxa el ‘hub’ audiovisual a Terrassa, renovar el marc normatiu català (la llei de l’audiovisual és del 2005) d’acord amb la directiva europea i “rellançar” la CCMA amb l’elecció d’un nou Consell de Govern.

“Ens estem jugant la llengua en l’àmbit audiovisual. La cultura és contingut audiovisual, i la gent jove està bàsicament en aquest àmbit. En el conjunt del consum, TV3 representa el 3,2%, a les plataformes tenim una presència gairebé nul·la de català, i dels ‘influencers’, no hi ha res”, ha analitzat el president de l’ens.

El president de l’ens públic ha comparegut davant la cambra per donar compte de l’activitat del CAC activitat i analitzar la situació del sector audiovisual, cosa que no feia d’ençà del novembre de l’any 2018, com li han retret diversos grups.

Fent balanç de la darrera etapa, ha subratllat que els serveis públics audiovisuals de Catalunya “són els més supervisats de tot Europa”, i ha enumerat la llista d’àmbits en els quals intervenen (control del pluralisme, vigilància i prevenció dels continguts “de risc”, o l’atorgament de llicències d’emissores de ràdio).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any