El Consell assegura que l’autobús d’Hazte Oír “no és benvingut” a la Comunitat Valenciana

  • El director general de l'Agència Valenciana d'Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, ha defès el treball que des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'està fent per la igualtat de les persones trans i, en este context, ha declarat que l'autobús d'Hazte Oír, que va en contra d'acabar amb la "discriminació" que patix este col·lectiu, "no és benvingut" a la Comunitat Valenciana.

VilaWeb
Redacció
01.03.2017 - 11:26

VALÈNCIA, 1 (EUROPA PRESS)

El director general de l’Agència Valenciana d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, ha defès el treball que des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’està fent per la igualtat de les persones trans i, en este context, ha declarat que l’autobús d’Hazte Oír, que va en contra d’acabar amb la “discriminació” que patix este col·lectiu, “no és benvingut” a la Comunitat Valenciana.

En un comunicat, De Lamo ha assegurat que el millor exemple d’eixe treball per la igualtat és la Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere a la Comunitat Valenciana, que reconeix drets a persones que no els tenien, i que “se centra a “fer la vida més fàcil a les persones trans davant les situacions de rebuig, exclusió i discriminació que continuen patint”.

A més, ha reiterat la necessitat de “despatologitzar les realitats trans”, per a acabar amb “l’estigma que implica considerar-les malaltes”, la qual cosa suposa “un atac contra el dret al lliure desenvolupament de la personalitat”.

REBUIG TOTAL A l’AUTOBÚS “TRANSFÒBIC”

El director general ha mostrat el “rebuig total” del Govern valencià a l’autobús “amb clar contingut transfòbic” d’Hazte Oír i ha denunciat que considera “especialment greu el seu missatge perquè ataca els drets de la infància”.

Així, el Consell insistix que “no és benvingut” al territori valencià perquè un autobús que nega la identitat de les persones trans, especialment de xiquets i xiquetes, mereix el “rebuig total”.

LLEI TRANS

La llei valenciana, ha subratllat, “despatologitza la transsexualitat dins les seues competències” i suposa “un dels majors avanços legislatius a nivell europeu i mundial en referència als drets de les persones trans” perquè implica que les realitats trans, “ja no seran considerada com a trastorn, sinó com una expressió més de la diversitat humana”.

El marc normatiu regula, entre altres aspectes, qüestions necessàries per a la plena integració de les persones trans en la societat com l’empara en les fases inicials del procés de declaració de la pròpia identitat sentida, la tutela en les situacions de minoria d’edat o l’atenció gerontológica especialment en les residències de la tercera edat, situacions a les quals ha de prestar-se especial atenció.

A més, arreplega el dret al reconeixement de la identitat de gènere de les persones trans, lliurement manifestada, sense la necessitat de prova psicològica o metgessa. També planteja la possibilitat de concedir la documentació administrativa necessària adequada a la seua identitat dins de les competències autonòmiques, amb l’objectiu d’afavorir una millor integració i evitar situacions de patiment per exposició pública o discriminació.

De la mateixa manera, reflectix la necessitat que existisca una coordinació entre les àrees d’educació, sanitat i igualtat, per a assegurar una ràpida detecció i actuació davant situacions discriminatòries o que atempten contra la identitat de gènere expressada per les persones trans menors d’edat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any