El calvari de Boye amb Securitas Direct després dels assalts al seu despatx

  • L'advocat lamenta que l'empresa enviï dos vigilants a casa seva, on no té cap alarma contractada, mentre l'empresa no li lliura les imatges dels assalts al seu despatx

VilaWeb
Redacció
31.12.2021 - 12:08
Actualització: 31.12.2021 - 16:44

Continua el calvari de l’advocat Gonzalo Boye amb l’empresa de seguretat Securitas Direct. Tot i que el lletrat no n’és client, la companyia li ha enviat dos vigilants a casa amb l’argument que havia saltat una alarma dins del domicili. “El més estrany és que a casa no tinc alarma de Securitas Direct”, ha explicat Boye a Twitter.

Els problemes de l’advocat amb la companyia vénen de lluny, concretament de quan el seu despatx va ser assaltat dues vegades el gener i el setembre de 2020. En el primer cas, Securitas Direct va esgrimir que el sistema de seguretat no havia funcionat per problemes tècnics, i en el segon, l’empresa va assegurar que el protocol d’actuació s’havia activat quan va sonar l’alarma.

Aquella segona vegada, Boye va denunciar que Securitas Direct, tot i que les càmeres s’havien activat, no li havia volgut proporcionar les imatges de l’assalt. “Ens informen que ‘s’han activat les càmeres’ però per ‘alguna raó tècnica’ no se n’han pogut obtenir les imatges… una vegada cola, dues ja no”, va piular el lletrat.

Arran de les denúncies públiques de l’advocat, Securitas Direct es va comprometre a enviar un tècnic per a revisar la instal·lació. Tanmateix, Boye va ser contundent: “El que vull són les imatges de gener i d’ara… i una explicació creïble de les raons per què en tots dos casos cap dels sistemes contractats ha funcionat.”

Els assalts al despatx de Gonzalo Boye i Isabel Elbal es van cometre mesos després de l’escorcoll fet per la policia espanyola per ordre de la jutgessa María Tardón, que ha volgut empastifar l’advocat en un cas d’emblanquiment de capitals arran de la seva defensa de Sito Miñanco. En l’escorcoll, els agents van confiscar l’ordinador, el mòbil i els correus electrònics del lletrat.

Què en volen fer, del mòbil de Gonzalo Boye? 

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any