Un veí de Castelldefels guanya la medalla de plata en un saló internacional d’Invencions.

VilaWeb
Redacció
07.04.2004 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El veí de Castelldefels, Pere García Vilardell ha guanyat la medalla de plata del certamen Internacional d’Invencions de Ginebra (Suïssa) que organitzen la Universitat Politècnica de Lausana i la Agencia Espacial Europea. L’aparell que ha presentat García permet sanejar les instal·lacions d’aire refrigerat i evitar-ne la contaminació. La medalla d’or ha estat per un altre espanyol que ha presentat un sistema de neteja de les façanes dels edificis.

Pere Garcia Vilardell treballa en la seva pròpia empresa que es dedica a la climatització. La seva experiència professional el va inspirar per trobar una solució a la contaminació que presentaven els conductes de l’aire. El seu invent precisa d’un manteniment mensual i assegura que es garanteix la impossibilitat de la propagació de bacteris i altres elements contaminants.

L’inventor n’assegura la neteja de les instal·lacions contaminades amb bacteris en el termini d’un mes i evitar-ne la contaminació en les que n’estan lliures.

Garcia Vilardell té la intenció de promocionar ara el seu invent i creu que el prestigiós premi que ha aconseguit al Saló de Ginebra avalarà la òptima comercialització del producte.

Espanya ha participat aquest any amb quinze innovacions en la trigèsima segona edició del Saló Internacional d’Invencions de Ginebra que s’ha celebrat entre el 31 de març i el 4 d’abril. En aquesta mostra, considerada con la més important del mon pel nombre de transaccions comercials que superen els trenta milions d’euros, s’han exhibit més d’un miler d’innovacions que han estat examinades per un Jurat Internacional per concedir les medalla d’or i plata. A més s’han concedit els premis Fundación García-Cabrizo a la invenció espanyola i el que atorga l’oficina de Patents i Marques d’Espanya. Entre els invents espanyols que s’han presentat aquest any a Ginebra han destacat, a més dels premiats, un motor propulsor de nau espacial, de Jesús Arteaga; un sistema que filtra, evacua, transporta i depura aigües residuals de Pablo Gumucio i un taüt ecològic per cremacions de Miguel Ángel López. Aproximadament la meitat de les novetats que es presenten cada any a Ginebra son objecte de contractes comercials.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any