La totalitat de l’ajuntament d’Atzeneta del Maestrat dimiteix en protesta per la no creació d’un centre d’ESO a la població.

  • La Diputació haurà de nomenar ara una Gestora que administre el municipi fins a les properes eleccions municipals.

VilaWeb
Redacció
01.10.2002 - 11:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta dimissió ha suposat el final, per ara, d’un seguit de protestes convocades en aquesta població de la comarca de l’Alcalatén, en exigència que els alumnes de primer i segon d’ESO continuen estudiant al poble i no s’hagen de desplaçar diàriament fins al centre existent en la Vall d’Alba. Aquestes protestes, que es van iniciar abans del començament del curs escolar, s’han anat radicalitzant al pas dels dies, havent-se convocat diferents concentracions i manifestacions, i tallant el pas de l’autobús que hauria de traslladar els alumnes fins a la Vall d’Alba. Actualment, cap alumne d’Atzeneta no està assistint a classe. L’alcalde, del PP, i la resta de la corporació, tant populars com socialistes, van amenaçar amb la seus dimissió si no es resolia favorablement el problema, i passat divendres van acomplir les seues amenaces. Tres regidors del PP, que s’havien plantejat no dimitir, per pressions de la direcció provincial del partit, finalment la van presentar també en el Ple.

Ara, la situació queda molt complicada. Segons marca la llei, la Diputació ha de designar una Gestora que administre la població durant els mesos que queden fins les properes eleccions municipals; però tot sembla indicar que l’equip de govern de Carlos Fabra ho tindrà dífícil per tal de poder trobar el nombre suficient de persones disposades a ocupar el càrrec, enfrontant.-se com s’haurien d’enfrontar a una opinió pública local molt radicalitzada sobre aquest tema.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any