‘La dona de negre’ arriba al teatre Micalet

  • La companyia L’últim Toc Teatre interpreta l’obra d’èxit internacional

VilaWeb
Redacció
02.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fins demà es pot veure al teatre Micalet de València la llegendària producció ‘La dona de negre‘. Es tracta d’una obra de teatre escrita el 1987 pels britànics Susan Hill i Stephen Mallatratt que des de llavors no s’ha parat de representar en totes les llengües i fins i tot s’ha adaptat per a la televisió i el cinema. La versió que es pot veure aquest dies al Micalet és de la companyia L’últim Toc Teatre i està interpretada per Claudi Ferrer i Emili Chaqués sota la direcció de Pere Marco.

Es tracta d’una història de fantasmes que segueix els patrons tradicionals de la novel·la gòtica. Tot i això els autors han sabut actualitzar molt bé els mecanismes i l’espectador se segueixi sorprenent i atemorint com si visqués personalment els fets. S’hi explica la història d’Arthur Kipps, un advocat que necessita exorcitzar una tragèdia personal per tancar una de les etapes més fosques de la seva vida.

Tot comença quan Kipps rep l’encàrrec de viatjar a un poble remot per posar ordre al llegat d’una difunta. L’home comença a veure aparicions on hi surt una dona vestida de dol i al poble li expliquen que això té a veure amb un tràgic succés ocorregut fa anys, una un infant es va ofegar davant la mirada impotent de la seva mare. A més, segons diu la tradició sempre que algú veu l’espectre, mor un nen, i Kipps comprovarà que la creença és ben certa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any