La tertúlia proscrita

Podem concorrerà a les municipals de València amb Guanyem

  • La plataforma també manté converses amb les CUP, Pacma, Retalls Zero o el moviment Xarxa

VilaWeb
ACN
16.03.2015 - 18:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Podem concorrerà a les municipals a l’Ajuntament de València integrat en la plataforma Guanyem València. Així ho han donat a conèixer aquest dilluns el portaveu de Guanyem, Jordi Peris, i el secretari general de Podem a la ciutat, Jaime Paulino en roda de premsa. Segons que ha explicat Peris ha estat ‘un procés llarg i difícil’, atès que les dues formacions ‘s’han estat conformant i constituint de forma paral·lela’ però ha afegit que després de finalitzar els dos processos, ‘anirem junts treballant colze a colze per un govern de canvi’. Peris ha dit que la integració formal de Podem ‘ens fa més forts i més plurals. Guanyem incorpora tota la força de Podem però Guanyem és més que Podem’.

En aquest sentit, ha indicat que la plataforma manté converses amb el Pacma, les CUP, Retalls Zero o el moviment Xarxa per incorporar-se a Guanyem València. Pel que fa a la integració d’altres partits, Jordi Peris ha assenyalat que ‘Compromís i Esquerra Unida estan descartats pràcticament, encara que mantenim les portes obertes’, matisant que, tot i això, ‘hi ha molts militants d’Esquerra Unida, inclòs portaveus, que segueixen treballant en Guanyem a títol individual i que, per tant, no han abandonat formalment la plataforma ‘. 

Segons Peris, la implicació de Podem tindrà incidència en la confecció del programa, ‘ja que s’estan refonent els treballs previs de Podemos i el treball dels eixos temàtics de Guanyem’. A més, ‘els cercles de Podem als barris poden tenir un paper fonamental en l’elaboració de propostes des de la gent i per la gent, enriquint el projecte ‘. Peris ha citat expressament al cercle d’Educació de Podem, ‘que té propostes molt concretes en aquest camp des d’una perspectiva municipalista’.

També ha subratllat la major coordinació que hi haurà per a dissenyar la campanya electoral, la integració dels hipotètics candidats de Podem en una candidatura que es confeccionarà ‘en condicions d’igualtat a través d’unes primàries obertes a tota la ciutadania tant per votar com per presentar-se’.

Peris considera que ‘guanyem és ja un factor polític clau per al canvi a la ciutat i per a la regeneració de la vida pública i també per al canvi al País Valencià, ja que guanyar València és un pas previ i necessari’.

‘Guanyem no és marca blanca de Podem’

Al seu torn, el secretari general de Podem València, Jaime Paulino, ha manifestat que ‘ja des de l’octubre definim el nostre full de ruta política que, per a la ciutat, passa per una candidatura d’unitat popular des d’una confluència des de la base i, en aquest aspecte, Podem i Guanyem desborden la lògica de partit perquè es posen al servei de la ciutadania sense quotes de poder dels partits i amb protagonisme ciutadà ‘.

Paulino ha assegurat que ‘Podem no va a copar l’espai de Guanyem, sinó que va a sumar com un més. Guanyem no és la marca blanca de Podem, no hi haurà una llista de Podem en Guanyem. Estem pel canvi polític i Podem pot millorar aquest nou espai polític que és Guanyem amb la gran capacitat mobilitzadora dels cercles als barris’.

Segons Paulino, ‘la ciutadania és l’única capaç de desenvolupar i fer guanyar un projecte de les característiques de Guanyem, que és una peça clau per decantar les forces polítiques existents d’una manera diferent. És un desafiament molt important el que tenim’.

El secretari general a la ciutat ha remarcat que Podem concorrerà en solitari a les eleccions autonòmiques, ‘però, a la ciutat de València, confluïm des de la base amb altres forces amb les què compartim reivindicacions i dins de Guanyem, un projecte municipalista nascut per donar poder als ciutadans que comparteixen espais polítics i també espais físics ‘.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any