Mobilització a Bilbao en favor dels drets dels presoners polítics bascs

  • A la tarda s'hi fa una manifestació contra la dispersió en silenci i sense eslògans ni pancartes

VilaWeb
Redacció
10.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des de fa uns quants anys, cada mes de gener la ciutat de Bilbao acull grans manifestacions en favor dels drets dels presoners polítics bascs i la fi de la política de dispersió carcerària. Avui se’n fa una altra a les 17.30, organitzada per la plataforma Sare, que es preveu que tornarà a ésser multitudinària. Durant tot el dia, al centre de Bilbao, es faran activitats de caràcter més lúdic.

La manifestació, que Sare preveu nombrosa, pacífica, silenciosa, aglutinadora, activa i ‘sense eslògans ni pancartes’, sortirà alhora de la Casilla i de l’ajuntament a les 17.30 per a confluir a la plaça Zabalburu.

Al final, hi intervindran Fermin Muguruza i Saroi Jauregi, els bertsolaris Amets Arzallus, Maialen Lujanbio i Igor Elortza, els músics i cantants Agus Barandiaran, Rafa Rueda i Aire Ahizpak, a més de dos familiars de presoners.

Sare és una xarxa ciutadana nascuda el juny del 2014 i que té per objectiu de defensar els drets humans de les persones preses, exiliades i deportades basques: ‘Volem afrontar la complexitat, diversitat i pluralitat de la societat basca cercant els punts en comú que, com a comunitat, ens uneixen més enllà de sigles i debats partidistes. Fonamentalment, el pilar essencial és el respecte dels drets humans per a tothom sense excepció.’

Més de cent personalitats de la cultura i la política secunden la convocatòria d’avui a Bilbao, entre les quals hi ha Bernardo Atxaga, Santiago Alba Rico, Josep-Lluís Carod-Rovira, Fermin Muguruza, Paul Rios, Carlos Taibo, Willy Toledo i Miguel Urbán.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any