Miquel Roca acusa el jutge Castro de ‘corruptela’ en el procés de Cristina de Borbó

  • L'advocat de la germana del rei espanyol va recórrer contra la decisió del jutge d'incloure-la en el judici oral pel cas Nóos

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.01.2015 - 10:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Miquel Roca i Junyent, advocat de Cristina de Borbó, ha carregat contra el jutge José Castro, que instrueix el cas Nóos. Segons que informa El Mundo, en el recurs presentat per evitar que la germana del rei s’assegui al banc dels acusats,  l’advocat acusa Castro de cometre ‘una corruptela de la interpretació de l’ordenament jurídic’.

Roca també afirma en l’escrit que el jutge Castro comet frau de llei per haver establert que la seva interlocutòria no pot recórrer-se. I diu que la intenció de Castro és ‘la imposició de la perniciosa ‘pena de banqueta’. Sobre aquesta ‘pena’ diu: ‘Afecta de manera molt desigual als acusats i en el cas de la meva defensada, com és públic i notori, probablement té uns efectes inigualables en l’àmbit nacional’.

Finalment, també acusa Castro de ‘seguir articles periodístics i vots particulars’ per fer ‘una creació lliure del dret’ i li retreu que no apliqui bé l’anomenada doctrina Atutxa sobre delictes contra aquest tipus de delicte. ‘L’instructor i les seves fonts periodístiques demostren no conèixer gaire bé l’estat de la qüestió sobre el be jurídic protegit contra la Hisenda Pública’, diu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any