El jutge encausa tres responsables en l’incendi en què es va morir Emilio Abargues

  • El brigada forestal va perdre la vida en l'extinció del foc de la Torre de les Maçanes de 2012

VilaWeb
VilaWeb
Redacció / EP
22.10.2014 - 15:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat d’Instrucció número 2 de Sant Vicent del Raspeig ha encausat tres responsables de la coordinació dels treballs d’extinció de l’incendi declarat a la Torre de les Maçanes a l’agost de 2012 i en el qual van morir el brigada de la Pobla del Duc Emilio Abargues i un agent mediambiental.

D’aquesta forma, el jutge ha estimat la petició de la Fiscalia i ha citat a declarar a aquests tres responsables en qualitat d’encausats per homicidi per imprudència i lesions.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia, les persones encausades són el cap del lloc de comandament avançat, un sergent de bombers i el cap de dotacions de les brigades d’emergència.

La causa està oberta per dos delictes d’homicidi per imprudència i diversos delictes de lesions. Les declaracions estaven marcades per a dijous que ve, dia 23 d’octubre, però han sigut suspeses.

L’incendi es va iniciar el 5 d’agost i no es va donar per controlat fins al 19 d’aquell mateix mes després d’arrasar 600 hectàrees. El foc es va cobrar la vida d’un agent mediambiental i la del brigada Emilio Abargues.

Notícies relacionades

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any