Homs: ‘Ara s’ha acabat el temps de les especulacions’

  • El portaveu del govern assegura que la voluntat del govern de fer la consulta no ha canviat

VilaWeb
Redacció
26.08.2014 - 14:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha assegurat que la voluntat del govern respecte de la consulta no ha canviat. ‘S’ha acabat el temps de les especulacions, ara comença el temps de les decisions: ara començarem a actuar per complir els acords’ ha dit Homs, que ha detallat que les decisions serien consultades i compartides.

‘Un ministre de Justícia no pot saber què passarà, encara no hi ha decret’ ha respost Homs quan li han preguntat com pensava reaccionar el govern a la prohibició del TC que augurava Gallardón. ‘Seria un ministre de prejudicis’, ha dit.

També ha dit que Merkel no s’havia queixat mai d’Escòcia. ‘Malgrat que tots sabem quina és la posició del govern britànic respecte de la independència d’Escòcia, ha atès la voluntat dels escocesos de poder votar’. ‘La diferència és entre el comportament del govern britànic i el govern espanyol’, ha recalcat. 

El govern presentarà un requeriment d’incompetència davant l’estat pel decret que obliga a pagar els costos d’escolarització privada en castellà

Homs ha anunciat que el govern presentarà un requeriment d’incompetència a l’estat espanyol pel decret que obliga a pagar els costs d’escolarització privada en castellà. Aquestes despeses d’escolarització també es preveuen en la disposició addicional 38a de la LOMCE, contra la qual la Generalitat ja va presentar recurs. El govern creu que aquest decret és una invasió de competències en matèria d’educació i llengua i també al·lega que l’estat no pot establir aquest mecanisme que suposarà separar els alumnes per raó de llengua, fet que és contrari al règim lingüístic de l’ensenyament a Catalunya, com estableixen l’estatut i la LEC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any