S’ha mort la vedet Carmen de Lirio, reina del Paral·lel

  • Va triomfar-hi durnat els anys cinquanta i seixanta • Va participar en més de quaranta films

VilaWeb
ACN
05.08.2014 - 20:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’actriu, vedet i cantant Carmen de Lirio es va morir ahir a Barcelona, a 87 anys. Nascuda a Saragossa, Carmen Forns Aznar es va traslladar a Barcelona quan només tenia 13 anys i va debutar al Paral·lel el 1950, on va triomfar durant dues dècades amb els seus espectacles de varietats. Va ser una de les vedets més famoses i belles de la companyia de Joaquín Gasa i va treballar amb més figures conegudes del món de l’espectacle, com Mary Santpere o Alady.

Va participar en més de quaranta films de directors com ara Fernando Fernán Gómez (‘La vida alrededor’), Vicente Aranda (‘Clara es el precio’), Jorge Grau (‘La trastienda’) o Claudio Guerin (‘La casa de las palomas’). Als anys vuitanta, Carmen de Lirio va treballar amb Isabel Coixet a ‘Massa vell per morir jove’. L’últim film en què va participar va ser ‘La moños’, el 1996. El 2009 va publicar les seves memòries, sota el títol ‘Carmen de Lirio. Memòries de la mítica vedette que va burlar la censura’. 

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha expressat el condol per la seva mort i ha recordat que el comiat serà dimecres a les 11.30 al tanatori de les Corts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any