El cas de Sergi Rubia, encara empresonat pels incidents de Can Vies

  • Els seus companys dels Castellers de Barcelona li han dedicat un vídeo de suport

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dels més de seixanta detinguts en els avalots per Can Vies, només Sergi Rubia i Ivan continuen retinguts a la presó. A Rubia el van detenir dimecres de la setmana passada i des de divendres que és a la presó Can Brians I de manera preventiva. L’Ivan, que es italià, en canvi, és a la presó de Brians 2 perquè no ha pagat una fiança de 10.000 euros. 

A Rubia l’acusen de danys i desordres públics. L’advocada i els familiars en defensen la innocència i creuen que si en Sergi és a la presó és perquè va declarar davant d’un jutge diferent de la resta. L’advocada, Naxheli Beas, ho explica així a VilaWeb: ‘Com que hi havia cúmul de feina, el jutge de Sants que se n’encarregava va passar el cas d’en Sergi al jutjat d’instrucció número 13.’

Diu també: ‘Aquest jutge és conegut pel fet de ser molt dur en casos com aquest. És injust que encara sigui el tinguin en presó provisional. És una mesura massa dura. A més, és a Brians i no pas a la Model, per a evitar concentracions al centre de la ciutat.’

El seu germa Àlex explica a VilaWeb que viuen ‘una història de pel·lícula’: ‘Ell no havia estat mai ni en una comissaria i a la presó està atemorit!’. La família demana que el deixin en llibertat: ‘És innocent: tothom qui el coneix sap que és impossible que ell cremés res. De fet, sempre que va a manifestacions es posa nerviós si algú té actuacions violentes. A més, no té res a veure amb el moviment ocupa i és del Clot, no de Sants!’. 

Sergi Rubia és membre de la colla dels Castellers de Barcelona i els seus companys han fet un vídeo (vegeu-lo ací) per reclamar que l’alliberin. Salvador Pons, president de la Penya Blau-grana de la colla, diu en el vídeo: ‘Sabem que ets innocent, sabem que no has fet res perquè el teu tarannà no és violent.’

Uns quants membres de la colla van desplaçar-se fins a Martorell per fer un pilar davant la presó de Can Brians i han començat a recollir signatures per internet. Ja en tenen més de cinc mil. A més, van decidir que duran un llaç vermell en les actuacions castelleres fins que no l’alliberin.

El fiscal s’oposava a la revocació

L’advocada explica que dilluns van presentar un recurs d’apel·lació a l’Audiència de Barcelona i un escrit demanant la revocació de la mesura de presó al jutjat penal número 23, encarregat del cas. ‘Ahir ens van notificar que el fiscal s’oposava a la revocació i el jutge va dir que no ho resoldria fins que no ho fes l’Audiència. Esperem que no passi, però pot tardar un mes a resoldre-ho’, diu Beas.

La majoria de detinguts van ser alliberats amb càrrecs, els van retirar el passaport o van haver de pagar una fiança, però en Sergi és retingut en presó provisional. L’acusen de danys i desordres públics per haver mogut i cremat contenidors i l’acusació demana quatre anys i sis mesos de presó. Beas diu que l’atestat policíac és incorrecte, perquè indica que els fets van ocórrer a les nou del vespre, per bé que la detenció fou a les dotze.

‘L’última vegada que vam parlar amb ell va ser diumenge. Només pot rebre visita el cap de setmana: quinze minuts, a través d’un vidre’, diu l’Àlex. ‘Ens creiem tot allò que diu en Sergi: dimecres era la primera vegada que anava a les manifestacions per Can Vies i quan va començar l’enrenou, ell i l’amic amb qui anava van entrar en un bar. Quan pensaven que la situació estava més tranquil·la van sortir al carrer. De seguida van aparèixer les furgonetes dels mossos i el van envoltar per detenir-lo. Ell no va oposar-hi resistència, perquè no feia res.’ L’Àlex també ens explica que l’amic que acompanyava en Sergi va arrencar a córrer quan va veure la policia.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any