‘Nova Terra Lliure’, el nou flagell del PP i la ultradreta contra l’independentisme

  • El PP denuncia ara una web d'un jove activa des de fa un any i publicitada per la 'caverna'

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart i ACN
01.04.2014 - 15:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una web activa des de fa un any, novaterralliure.com, ha estat utilitzada avui pel portaveu del PP català, Enric Millo, per atacar i mirar de desprestigiar els partits favorables a la consulta i l’independentisme. Aparentment, un jove de vint-i-dos anys és el responsable de la web, que ha tingut una nul·la difusió fins ara. La pàgina, on hi ha escrits que demanen la il·legalització del PP i de Manos Limpias i ‘no descarta la necessitat d’accions armades’, és, segons Millo, ‘una clara apologia del terrorisme i de la violència’ i ‘una conseqüència de l’alimentació de l’odi i la hispanofòbia’ que atribueix a ‘alguns partits catalans’. Els autors es presenten com ‘un grup de joves’.

Un grup de joves que es refereix a Terra Lliure com ‘una banda terrorista’ i que presenta la web plena de faltes d’ortografia i castellanismes en els continguts. La web és activa des del maig de l’any passat i fins ara havia passat desapercebuda. L’últim apuntament és del 28 de març; és un text en què es demana la il·legalització del PP i de Manos Limpias i es diu que ‘es vol decarar [sic] juntament amb ANC (Assamblea [sic] Nacional Catalana) la independència de forma unilateral el dia de Sant Jordi’.

I ahir, 1 d’abril, dos diaris digitals de l’anomenada ‘caverna’ espanyola en fan notícia: El Confidencial i La Gaceta. En aquest últim cas s’inclouen declaracions del secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, que hi fica cullerada: ‘Ens consta que Nova Terra Lliure, com que és un partit que no es pot legalitzar perquè té una activitat terrorista, té uns membres que s’amaguen presumptament en l’Assemblea Nacional Catalana’.

A El Confidencial recollien declaracions del responsable de la web, Roger Guasch, que deia que la seva intenció era de ‘refer l’antiga Terra Lliure però defensant el diàleg’.

L’endemà d’aquestes informacions surt Enric Millo a denunciar la web, fent responsable dels texts estripats i amenaçadors que s’hi publiquen els partits sobiranistes. ‘Forma part d’aquesta alimentació de l’odi que alguns partits catalans fan i de l’estratègia d’atiar la hispanofòbia, generant odi cap a la resta d’Espanya’, ha dit Millo.

‘Ens preocupa quines conseqüències socials pot tenir a Catalunya la institucionalització de l’odi cap a la resta d’Espanya per part dels que consideren que això és normal’, ha afegit Millo, que diu que ha parlat amb la policia, el Departament d’Interior de la Generalitat i el Ministeri d’Interior espanyol per fer-los ‘una petició expressa perquè s’investigui l’abast de les informacions, qui hi ha darrere i quina finalitat persegueix aquesta web’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any