‘Van avançar l’aplicació del pla per aturar la independència’

  • El subdirector d'Interviú diu que el 90% del que preveia el pla 'Horizonte Después' ja es va fer a l'octubre

VilaWeb
Redacció
10.04.2013 - 09:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘El CNI fa moltes coses a Catalunya. I el que més preocupa ara als serveis d’intel·ligència és Catalunya’, ha explicat avui el subdirector de la revista Interviú, Luis Rendueles, un dels responsables del reportatge publicat aquesta setmana que parla d’un pla del CNI per aturar la independència de Catalunya. Rendueles ha dit que el pla, anomenat ‘Horizonte Después’, i dotat amb deu milions d’euros de l’estat, s’havia d’activar després del 25-N, però ‘uns altres grups operatius’ ho van fer abans. ‘El 90% del que preveia el pla ja es va fer a l’octubre’, ha dit en una entrevista a RAC-1.

És un document de cinc-centes pàgines, desat segons el reportatge de la revista en una cambra cuirassada del CNI, que fou encarregat ‘a un coronel de la guàrdia civil adscrit al servei destinat a Barcelona’.

‘Que jugadors del Barça es pronunciïn a favor de la unitat d’Espanya’

‘És una operació d’uns quants anys, consistent a buscar gent important i influent a Catalunya, per exemple jugadors del Barça, que es pronunciïn a favor de continuar a Espanya’, explica Rendueles, que diu que les previsions del pla es van activar abans fins i tot de les eleccions, i que n’és una prova l’esborrany que va publicar El Mundo en plena campanya  sobre uns suposats comptes de Mas i Pujol a Suïssa. ‘La maniobra de l’esborrany és impossible que l’organitzin tres policies. És una maniobra brillant des del punt de vista dels serveis d’intel·ligència’, diu el periodista.

Un pla en tres fases

El pla tenia tres fases, la primera de les quals consistia a finançar i potenciar la presència de tertulians i periodistes en mitjans de comunicació catalans que defensessin l’unionisme, la conveniència de mantenir Catalunya dins l’estat espanyol.

La segona, força relacionada, consistia a pagar diners a mitjans de comunicació espanyolistes que es publiquen a Catalunya. I la tercera, a treure la pols d’informació, acumulada durant molts anys pels serveis d’intel·ligència, relacionada amb suposats negocis de la família de l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol. ‘Fonts dels serveis d’intel·ligència admeten que fa anys que acumulen informació sobre presumptes negocis dels Pujol en paradisos fiscals. Una informació que mai no es va poder contrastar, que mai no s’ha judicialitzat i que és en els dossiers que van començar a circular quan Mas va llançar el desafiament’, diu el reportatge.

Segons la revista, que cita fonts que tenen constància d’aquest informe del CNI, tota aquesta ofensiva es completa amb enregistraments i seguiments d’alguns dirigents polítics catalans. D’aquests dossiers, se n’encarregarien no tan sols el CNI, sinó també agències de detectius contractades mitjançant empreses tapadora.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any